ΜΥΔΡΟΙ Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


 

Του Ηλία Σχορετσανίτη,

Δημοτικού Συμβούλου,

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

 

                Αφορμή για την παρούσα παρέμβαση αποτελεί η «επιθετική» επιστολή στον τοπικό τύπο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας αναφορικά με τη στάση των τοπικών παραγόντων στο θέμα του προσφυγικού και ειδικότερα στην επιβολή του κτιρίου της Σχολής Αστυφυλάκων ως προσωρινό κέντρο προσφύγων.Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ο εν λόγω χώρος. Κρατώ επιφυλάξεις, διότι είναι δύσκολο να λάβεις αλήθεια σήμερα στην πολιτική σκηνή. Ο ουσιαστικός λόγος που δημοσιεύω την παρούσα παρέμβαση, είναι η  επιστολή άσκησης ψυχολογικής βίας στους πολίτες της Καρδίτσας από τους τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τη Σχολής Αστυνομίας, την 23η Μαρτίου.

                Η Ελλάδα και οι έλληνες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των βουλευτών, «έχει διασώσει την τιμή της Ευρώπης με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στο προσφυγικό». Ευχολόγια! Προσωπικά δε βλέπω καμία αναγνώριση από την Ευρώπη για τον ανθρωπισμό που δείχνουν οι Έλληνες. Τουναντίον παρατηρώ μια εχθρική στάση απέναντι στον ανθρωπισμό των Ελλήνων που εκφράζεται με ευρω-επικρότηση στο κλείσιμο των συνόρων και στην καταδίκη των προσφύγων, που δε θέλουν να λάβουν άσυλο στην Ελλάδα. Ως εκπρόσωποί μας στην κυβέρνηση η δουλειά των βουλευτών είναι να αποφορτίζουν μέσω διπλωματικών ενεργειών τούς χειμαζόμενους πολίτες και όχι να δημιουργούν ενοχές στις τοπικές κοινωνίες κατά τις κυβερνητικές επιλογές και αδιέξοδα. Με ποιες ακριβώς ενέργειες εκμεταλλεύεστε διπλωματικά τον ανθρωπισμό του λαού μας και ποια τα αποτελέσματα; Γιατί για την Τουρκία τα μάθαμε τα οφέλη.

                Εξάλλου το «προσωρινό» της Σχολής Αστυνομία, όπως το παρουσιάζουν, ΚΑΝΕΝΑΣ δε πιστεύει ότι θα είναι τέτοιο. Ήδη τις 15 τελευταίες μέρες έχουν έρθει επιπλέον 10.000 πρόσφυγες καταδεικνύοντας ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι στο αέρα. Μην τα ρίχνετε λοιπόν στο αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, γιατί εσείς οι ίδιοι στηρίζετε έναν πρωθυπουργό που έχει εξαπολύσει τα μεγαλύτερα ψεύδη της μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση τους ξινούς διαπραγματευτικούς καρπούς της οποίας γευόμαστε καθημερινά. Πώς λοιπόν περιμένετε να σας πιστέψουν η τοπική αυτοδιοίκηση, σωματεία και οργανώσεις; Το τεκμήριο του πρότερου ειλικρινούς πολιτικού βίου έχει καταρρεύσει εδώ και μήνες. Παρ’ ότι θα θέλαμε να πολύ να σας πιστέψουμε, κατανοείτε και οι ίδιοι τις αμφιβολίες που οι ίδιοι ενσπείρατε.

                Και επειδή μας προβάλλετε τα Τρίκαλα ως κοιτίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δημιουργώντας και πάλι ενοχές επειδή η τοπική κοινωνία αντιδρά στο δικό σας «θέλω», να σας αναφέρουμε ότι τουλάχιστον το ΔΣ Καρδίτσας πρότεινε το Mall,και μπορείτε έξω από αυτό να στήσετε σε μία εβδομάδα καταυλισμό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο. Κανείς δεν είπε ότι δε θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Η Καρδίτσα ήδη έχει ενεργοποιηθεί παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε τον ανθρωπισμό, αλλά να τον εμπνεύσετε, όντας ανθρωπιστές πρωτίστως απέναντι στον έλληνα πολίτη.

                Ερωτούν οι φίλτατοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «από πού προκύπτει ότι θα διαταραχθεί ο ιστός της πόλης φιλοξενώντας πρόσφυγες». Ας παρακολουθήσουν το βίντεο του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,ώστε να πληροφορηθούν. Οι κάτοικοι του Χέρσου Κιλκίς αναφέρουν ότι «στέλνουν φιλάκια στα παιδιά τους στο σχολείο» και «σφυρίζουν στις γυναίκες τους». Ερωτήστε στο internetκαι δείτε τη συνεδρίαση.

Δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες οικογένειες και παιδιά. Δεν μπορεί το μέρος να χαρακτηρίζει το όλον. Και από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία δεν έχει εγκλιματιστεί σε συμπεριφορές, καλό είναι να μην είναι κοντά στην πόλη, όπου υπάρχουν και σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχουμε να κάνουμε με άγνωστες καταστάσεις, από παντελώς διαφορετικό περιβάλλον.Η κυβέρνηση διαχωρίζει τους πρόσφυγες σεκαταυλισμούς Σύριων, Αφγανών και Πακιστανών. Δηλαδή, άνθρωποι με κοινές διατροφικές, γλωσσικές (αραβικά) και θρησκευτικές πεποιθήσεις έρχονται σε διένεξη μεταξύ των και η κυβέρνηση πολυπολιτισμικότητας τους διαχωρίζει. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με τους ντόπιους δε θα δημιουργηθεί ΠΟΤΕ πρόβλημα; Έχετε ξανακάνει τέτοιο πείραμα;

                Και ας μην χαρακτηρίζουν αυτή τη στάση ξενοφοβική, διότι οι ίδιοι είναι αυτοί που χαρακτηρίζω τη στάση τους ανθελληνική βαθαίνοντας την κρίση της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζοντας να υπηρετούν τις ίδιες πολιτικές που έχουν στείλει στην οικονομική προσφυγιά 400.000 ελληνόπουλα. Γι’ αυτά τι κάνετε; Ακόμη και το φορολογικό τεκμήριο στα παιδιά διατηρούν σε μια χώρα που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα. Μήπως σταμάτησαν οι αυτοκτονίες; Δεν μπορείς να αγαπάς τους άλλους αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου, το λαό σου. Ακόμη και αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων για πρόσφυγες έβγαλε η κρατική τηλεόραση. Υποκριτές!

                Το να μην κάνουμε, λοιπόν, ο ,τι θέλει η κυβέρνηση του «βλέπουμε και κάνουμε» είναι «αδιανόητη αποποίηση ευθυνών» κατά τους βουλευτές! Είμαστε υποχρεωμένοι να απλώσουμε χέρι ανθρωπιάς και αυτό σημαίνει Σχολή Αστυνομίας (ζητούμενο επιστολής)! Αλλιώς είμαστε χοντρόπετσοι και ανάξιοι της ιστορίας του τόπου και των περιστάσεων.Εγώ προτείνω να σταματήσουν να ασκούν ψυχοσυναισθηματική βία και να επεξεργαστούν τις λύσεις που τους προτείνει η τοπική κοινωνία μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων της, γεγονός που έδειξε τουλάχιστον να κατανοεί ένας ξένος, ο γγ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Αναγνωστάκης, ύστερα από παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

                Μας προτρέπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουμε τη συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του 1951 και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. ‘Η Σχολή Αστυνομίας (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο) ή είμαστε παράνομοι, μας λένε δηλαδή. Λυπούμαι που έχουν καταφύγει στο νόμο, διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «η παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις». Και δε μιλάμε για μία, αλλά για συστηματική παραβίαση του Συντάγματος σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Χρυσόγονο. Πρώτα τα εν οίκω αγαπητοί μου και μετά να μιλάμε για το διεθνές δίκαιο, η τήρηση του οποίου μας κόπτει τόσο πολύ! Γιατί δεν επικαλείστε το διεθνές δίκαιο του ΟΗΕ για τη μονομερή αναδιάρθρωση του χρέους, όπως έπραξε επιτυχώς η Αργεντινή; Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνομαι την προσήλωση που ήδη έχετε στο διεθνές δίκαιο και στο λαό σας.

                Το κορυφαίο βέβαια είναι ότι αναφέρεστε στο λόγο του Αποστόλου Παύλου, που είπε «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε». Δίδετε πρώτα πολιτικό όρκο και μετά σχολιάζετε αυτό που δεν πιστεύετε. Ο υπουργός παιδείας απαγορεύει σε Μητροπολίτη να ομιλήσει σε σχολείο μετά από πρόσκληση μαθητών και εσείς σχολιάζετε αυτό που πολεμάτε. Και πάλι ασκείτε ψυχολογική βία, προκαλώντας το αίσθημα της Πίστης του λαού. Ένα θα σας πω: οι Έλληνες βαστάζουν τα βάρη αλλήλων εδώ και 5 χρόνια. Βαστάζουν τα δυσβάσταχτα βάρη που άλλοι τους φόρτωσαν στην πλάτη και εξέλεξαν ΕΣΑΣ για να βοηθήσετε. Και εσείς καταργήσατε την «επιτροπή διερεύνησης των αληθινών αιτίων του δημοσίου χρέους». Τόσο κόπτεστε να τον αποφορτίσετε και να τον δικαιώσετε. Δε σας φτάνουν αυτά τα βάρη που διατηρείτε στην πλάτη του λαού, απαιτείτε και άλλα που σύντομα θα υπερψηφίσετε στη βουλή. Δεν τον βλέπω το γάιδαρο να αντέχει πολύ…

                Επιπλέον, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μας λένε ότι η Σχολή είναι ένα νεκρό και αλειτούργητο κτήριο, ένα κουφάρι(;) το οποίο κλείσανε οι προηγούμενοι. Εδώ και ένα χρόνο γιατί δε το ξανανοίξανε; Άρα το νεκρό και αλειτούργητο το αποδέχονται, το θέλουν ή δεν μπορούν να το λειτουργήσουν απόρροια της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής. Απλά ξεκαρφώθηκαν λίγες μέρες πριν γίνει η πρόταση για τη Σχολή Αστυνομίας (8 Μαρτίου), κάνοντας επερώτηση για την δήθεν επαναλειτουργία της ή μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ας αναρωτηθεί ο απλός πολίτης το γιατί από μόνος του.

                Τέλος, μας συστήνουν ως πατριάρχες μας ότι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια να μην είναι κενές περιεχομένου, αλλά να συνοδεύονται από ΠΡΑΞΕΙΣ. Η άποψη του Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ είναι ότι το αντικείμενο της εργασίας τους δεν είναι να ζυγίζουν τις αρετές της κοινωνίας. Δεν είναι κριτές αλλά υπόλογοι καικρινόμενοι με βάση την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τους. Το προσφυγικό είναι πολιτικό πρόβλημα και το βάρος είναι πάνω απ όλα δικό τους. Δεν πήγε ο Δήμαρχος στις Βρυξέλλες, αλλά ο πρωθυπουργός που στηρίζουν. Ας σκεφτούν διπλά, λοιπόν, πριν ξανασυνθέσουν αδιανόητες επιστολές δημιουργίας ενοχών στους Καρδιτσιώτες.

Αυτοί που έλεγαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και ακονίζουν τα νύχια τωνvulturefunds, που πήραν το «όχι» στο δημοψήφισμα και το κάνανε «ναι, σε όλα», που «σκίζουν μνημόνια» και όνειρα νέων, καλό είναι να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα, καθώς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα ηρωισμού και πατριωτισμού ιδιαίτερα σήμερα που πέφτουν απανωτές οι φάπες στην υπερηφάνεια του Έλληνα. Και αυτό το παράδειγμα είναι η παραίτηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας της Καρδίτσας.

ΥΓ Εκπροσωπούμε το 3% των δημοτών Καρδίτσας και δε μιλάμε εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας. Είμαστε, όμως, μία φωνή. Το 3, όμως, γίνεται 36 όπως περίτρανα αποδείξατε και γι αυτό δε θα έπρεπε να υποτιμάτε τη ΦΙΛΙΚΗ άποψη κανενός.

Ιδου τι είπανε για να έχετε πλήρη πληροφόρηρη:
 http://www.karditsalive.net/karditsa/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά