Αποζημιώσεις στρατιωτικών στα Hotspots

Image
   
Κάτι κινείται στο θέμα των εργασιακών συνθηκών των στρατιωτικών που έχουν διατεθεί για να στηρίξουν τη λειτουργία των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύων και μεταναστών.

Μετά τα δημοσιεύματα του Onalert, μαθαίνουμε ότι από το ΓΕΕΘΑ δόθηκε η εντολή να καταγραφούν στα στελέχη που εμπλέκονται σε όλα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι οι Μονάδες ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να συντάξουν ονομαστικές καταστάσεις και να τις αποστείλουν το δυνατόν συντομότερα μέσω της ιεραρχίας στο ΓΕΕΘΑ.

Αυτή η καταγραφή δημιουργεί ελπίδες ότι κάτι ετοιμάζεται, αφού και οι Ενώσεις των στρατιωτικών, ειδικά στις περιοχές των συνόρων έχουν διατυπώσει αιτήματα οικονομικής ενίοσχυσης των στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) έχει ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει το επίδομα παραμεθορίου και στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στς μονάδες του νομού Κιλκίς.

Θέμα αποζημίωσης για τις παραβιάσεις ωραρίου έχει θέσει και η Ένωση στρατιωτικών περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), η οποία συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή για να συζητήσουν τα μέλη της τις συνθήκες εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ  Γιώργος Θεδώρου μάλιστα, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από μέλη τους ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι καλές και έτσι συγκάλεσε τη Γενική Συνέλευση για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις.

Δείτε τι είπε σχετικά σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.



onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά