Θητεία τριών χρόνων τώρα για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων


ΣΤΟΝ καθορισμό θητείας τριών χρόνων με δικαίω­μα παράτασης για ακόμη έναν όσον αφορά τον αρ­χηγό ΓΕΕΘΑ και δυο χρό­νων με δικαίωμα παράτα­σης ενός επιπλέον για τους αρχηγούς των τρι­ών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση (opengov.gr).

Η θητεία των αρχη­γών θα μπορεί, ωστόσο, να τερματίζεται νωρίτερα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας «για σοβαρούς λόγους».

Δυσαρέσκεια

Σήμερα δεν υπάρχει επί της ουσίας συγκεκριμέ­νη θητεία για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνά­μεων και καθένας μπο­ρεί να αποστρατεύεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανά πά­σα στιγμή.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στον Στρατό Ξηράς, όπου τα τελευταία χρόνια καθέναν ή ενάμιση χρόνο είχαμε αλλαγή αρχηγού, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στον Κλάδο, αφού, προ­τού καν ξεκινήσει το έργο του, έβλεπε την πόρτα της εξόδου.

Με το ίδιο σχέδιο νό­μου, μεταξύ άλλων, δημιουργείται Σχολή Μο­νίμων Υπαξιωματικών στην Πολεμική Αεροπο­ρία, συστήνεται Μονάδα Μελετών και Κατασκευ­ών που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με την Τοπι­κή Αυτοδιοίκηση, συστήνεται Μονάδα Εσωτερι­κού Ελέγχου στο υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας, ενώ παρέχεται η δυνατό­τητα στους ΕΜΘ και στους ΕΠΟΠ, ύστερα από συγκε­κριμένα χρόνια υπηρεσί­ας, να γίνονται μόνιμοι υπαξιωματικοί.

Το σχέδιο νομού περι­λαμβάνει επίσης και άλλες ρυθμίσεις όσον αφορά θέ­ματα σταδιοδρομίας, αλλά και οικονομικά ζητήματα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/03/2016)
tp://forapartida-forapartida.blogspot.gr/2016/03/blog-post_975.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά