Ενιαίο μισθολόγιο και στους ενστόλους

Ενιαίο μισθολόγιο και στους ενστόλους
Το ενδεχόμενο να ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου σε ορισμένες κατηγορίες λειτουργών του Δημοσίου, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, αλλά και να ενοποιηθούν πλήρως τα μισθολόγια των ενστόλων εξετάζει πλέον η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.


Τα μέτρα αυτά θα είναι τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τις μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων στην περίπτωση κατά την οποία η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υποχρεώσει την κυβέρνηση να τις ακυρώσει.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έρχεται πλέον αντιμέτωπη με την ανάγκη να προετοιμάσει ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα για να καλύψει το πρόσθετο δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει, εφόσον αναγκαστεί από το ΣτΕ να αποκαταστήσει στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τις αποδοχές των εν ενεργεία και συνταξιούχων στρατιωτικών , αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Τα μέρα αυτά θα αναζητηθούν, όπως όλα δείχνουν, από μειώσεις κρατικών δαπανών και μόνον.
Πάντα σύμφωνα με τον Ελεύθερο τύπο η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν συζητήσει δύο βασικά δημοσιονομικά αντίμετρα στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθών που είχαν επιβληθεί το 2012. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:
1) Ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων ορισμένων κατηγοριών λειτουργών του Δημοσίου, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια όπως για παράδειγμα των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών, των διπλωματικών υπαλλήλων, των ερευνητών κ.λπ. Στην περίπτωση αυτή οι συνολικές αποδοχές των συγκεκριμένων λειτουργών θα υποστούν σημαντικές μειώσεις.
2) Κατάργηση των μισθολογικών διαφοροποιήσεων που παραμένουν ως σήμερα ανάλογα με τον κλάδο όπου υπηρετεί κάθε ένστολος (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό). Θα επιδιωχθεί δηλαδή η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και η πλήρης εξομοίωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, για όλα τα σώματα. Για τους ελεγκτές της τρόικας το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων δεν θεωρείται «ενιαίο» καθώς διαπιστώνουν ότι ισχύουν πολλές και διαφορετικές «ταχύτητες» στον υπολογισμό των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των δανειστών έχουν μπει οι μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών οι οποίοι λαμβάνουν κι έναν επιπλέον βαθμό (μισθολογικά) όταν αποστρατεύονται. Αντιθέτως, οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας παίρνουν τον μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό τους, εκτός αν εξελιχθούν στην ιεραρχία, χωρία να βαρύνει η αρχαιότητα, όπως στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο υπουργείο Οικονομικών λέγεται μάλιστα πως έχουν εντοπίσει και άλλες αμοιβές και επιδόματα που λαμβάνουν π.χ. αστυνομικοί «ειδικών καθηκόντων» κ.λπ. για τις οποίες οι ελεγκτές της τρόικας ζητούν επανεξέταση από μηδενικής βάσεως.
πηγη:Ελεύθερος Τύπος
dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά