ΠΟΜΕΝΣ: Εξαλείψτε την αδικία παραθερισμού στα ΚΑΑΥ των συναδέλφων με οξέα και κοινωνικά προβλήματα




Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Η ισότιμη αντιμετώπιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί υποχρέωση της σύγχρονης κοινωνίας μας και θα έπρεπε να αποδεικνύεται έμπρακτα από το σύνολο των συναδέλφων και κυρίως από τη στρατιωτική μας ηγεσία. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών άνισης μεταχείρισης των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους και μάλιστα προς όφελος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την (α) σχετική Υ.Α. (άρθρο 6§2), προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση χορήγηση οικημάτων παραθερισμού ΚΑΑΥ σε:
       α. Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τους Διοικητές Μειζόνων Επιτελικών Σχηματισμών.        
       β. Άτομα τα οποία έχουν σύζυγο ή τέκνο ΑΜΕΑ, οικογένειες στελεχών τα οποία απεβίωσαν εν υπηρεσία, μονογονεϊκές οικογένειες  & πολύτεκνες οικογένειες.
     Οι παραπάνω (α) και (β) κατηγορίες συναδέλφων, σύμφωνα με την ίδια παράγραφο της (α) σχετικής Υ.Α. αποτελούν μία και αναπόσπαστη ομάδα ως προς την ως άνω αντιμετώπιση.
  1.  Αποτελεί απορίας άξιο το γεγονός ότι τόσο το ΓΕΣ με τη (β) σχετική Διαταγή του (Παράρτημα «Α», §18β(3)) όσο και η 1η Στρατιά με τη (γ) σχετική διαταγή της (§2γ), επιλέγουν, παρά τις προβλέψεις της εξουσιοδοτικής διάταξη του άρθρου 6§3 της ΥΑ, να περιορίσουν καταχρηστικά τη δυνατότητα στέγασης στο προσωπικό της (β) ομάδας σε παραθεριστικές περιόδους αιχμής, ενώ διατηρεί την ίδια πρόβλεψη του νόμου σε περιόδους των άκρων της παραθεριστικής περιόδου. Παράλληλα συνεχίζουν την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στέγαση για όλες τις παραθεριστικές περιόδους, για το προσωπικό της ομάδας (α) έναντι των άλλων (απλών) κατηγοριών αλλά και σε βάρος της κατηγορίας (β). Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της κατηγορίας (β) περιορίζεται υπέρμετρα και προς όφελος όλων των απλών κατηγοριών κατά τις περιόδους αιχμής.
  2.  Είναι προφανές ότι η παράνομη και καταχρηστική διαφορετική αντιμετώπιση των δύο παραπάνω ομάδων, αποτελεί παρέκκλιση της σχετικής Υ.Α., προσβάλλει το γενικό αίσθημα δικαίου και δημιουργεί μια άνιση μεταχείριση εις βάρος ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (περιορίζοντας ακόμη και των δικαιωμάτων ανθρώπων που επιμελούνται ΑΜΕΑ), προς όφελος της Στρατιωτικής ηγεσίας…!
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) κατόπιν του (δ) σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ζητά την άμεση διόρθωση της παραπάνω αδικίας κατ΄ εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας του (α) σχετικού με την εκ νέου έκδοση των ανακοινωθέντων, ονομαστικών καταστάσεων στεγάσεως στα ΚΑΑΥ, έτσι ώστε η Στρατιωτική ηγεσία να αποδείξει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, ειδικά για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η καταχρηστική ρύθμιση του θέματος είναι ελεγχόμενη τόσο ηθικά (περιορισμός του δικαιώματος των ΑΜΕΑ), όσο και νομικά, αφού αντίκειται στον σκοπό και την πρόβλεψη του νόμου (ΥΑ).
  1.  Εισηγητής θέματος: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού τηλ. 6983 515236.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά