Ιωάννα Ηλιάδη: Το Άργος με επιλέγει για άμυνα στην κρίση - Δυνατή Πόλη Ξανά




Η γνωστή δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, είναι υποψήφια στο τοπικό συμβούλιο Άργους, την ιδιαίτερη πατρίδα της με τον συνδυασμό του «Δυνατή Πόλη Ξανά» του Τάσσου Χειβιδόπουλου».

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη - Υποψήφια για το Τοπικό (Κοινοτικό) Συμβούλιο Άργους

Η βαθειά γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών ασφάλειας , εθνικής άμυνας και η συγκροτημένη μου δράση για πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος μου δίνει τις διασυνδέσεις και μου επιτρέπει να προσφέρω συστηματικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Άργος. 

Η εμπειρία λέει ότι όταν έχεις μια κρίση, τα λάθη που θα κάνεις στη συνέχεια σου δημιουργούν  μια ακόμα μεγαλύτερη κρίση. 
Αυτή τη στιγμή η κρίση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι αναπόφευκτη. Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος έχω βαθιά γνώση στη λειτουργία του κρατικού  μηχανισμού στα θέματα ασφάλειας, πολιτικής προστασίας, αλλά και των νέων τεχνολογιών. 

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα αυτά τα θέματα, από έναν δημοσιογράφο που τα καλύπτει πάνω από 20 χρόνια, και έχει διασυνδέσεις τόσο με τα κέντρα εξουσίας όσο και με τον απλό πολίτη. 
Τα γνωρίζω καλύτερα από έναν γραφειοκράτη ή από έναν πολιτικό που έρχεται και παρέρχεται. 

Ο δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος που μένει εκεί που υπάρχει πρόβλημα, μελετά και συλλέγει πληροφορίες και κατανοεί, ρωτάει, οργανώνει, παρεμβαίνει και μπορεί να βρει την κρίσιμη πληροφορία. 

Συνεπώς με εμένα στο τοπικό συμβούλιο μια κρίση δεν θα είναι η αρχή μιας νέας κρίσης  ακόμα μεγαλύτερης. Μέσα από μια κρίση θα μπορούμε να δημιουργήσουμε την ευκαιρία. Την ευκαιρία για να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα και να κερδίσουμε πολύ περισσότερα  από όσα μπορούσαμε να έχουμε χωρίς την προτεινόμενη λύση.


Γιατί ξέρω πώς γίνεται, ξέρω τους ανθρώπους και έχω την τεχνογνωσία και την πρόσβαση των προσωπικών σχέσεων με τα κρίσιμα άτομα στους μηχανισμούς.

Είμαι άνθρωπος της νέας τεχνολογίας, έχω την εμπειρία και παράλληλα έχω την ωριμότητα της ηλικίας, και τη βαθιά τεχνογνωσία  και θέλω να δουλέψω για τον τόπο μου. 
Με εμένα στο τοπικό συμβούλιο, το Άργος,  θα  μπορεί να έχει πολλά περισσότερα: 
Για την εξεύρεση πόρων που θα βοηθήσουν τη θωράκιση του τόπου και την προστασία από κάθε μορφή καταστροφής, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν στις γειτονιές.


Ο μόνος λόγος που αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του Τάσσου Χειβιδόπουλου και του συνδυασμού «Δυνατή Πόλη Ξανά» είναι επειδή αγαπάω το Άργος, και είμαι άμεσα συνδεδεμένη μαζί του. 


Με επιλέγετε για άμυνα στην κρίση, με  επιλέγετε για τη διεκδίκηση λύσεων στον τομέα της ασφάλειας και της τεχνολογίας, για ο,τι πιο καινούργιο υπάρχει για το Άργος, την πόλη μας. 



Βιογραφικό

Η Ιωάννα Ηλιάδη γενήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο του Δούναβη στην Αυστρία, και πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκπαιδεύτηκε σε αρκετά σχολεία με πιστοποίηση του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Έλαβε μέρος σε ακαδημαϊκά συνέδρια και έχει ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις στον τομέα της επικοινωνίας.
 Ως δημοσιογράφος είναι η πρώτη γυναίκα που διαπιστεύθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παραμένει ενεργή σε αυτό το ρεπορτάζ. 
Έχει πετάξει δυο φορές με μαχητικό αεροσκάφος, έχει ταξιδέψει 48 ώρες με το υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ και έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία.

Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε την ιστοσελίδα Armyvoice.gr η οποία σύντομα έγινε πολύ δημοφιλής και σήμερα αποτελεί την κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα.

Από τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι και σήμερα παραμένει ενεργή πολίτης, συμμετέχοντας στα κοινά από διάφορες δράσεις. 
Της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου Δημότη Λειψών, για την εθελοντική της δράση και την συμβολή της στην άρση της απομόνωσης των κατοίκων των μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου. 

Μαζί με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της μαθητικής νεολαίας ΠΑΜΚ στο Άργος το 1981. 
Ως φοιτήτρια εκλέχθηκε σε διάφορα φοιτητικά όργανα και στη συνέχεια ως δημοσιογράφος έχει εκλεγεί δυο φορές στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. 

Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά