Εξόντωση στις πολύτεκνες οικογένειες των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας


Μια πλευρά του μίσους που κρύβουν όλες οι εκφάνσεις και οι εκφράσεις του μπολσεβικισμού για τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας απεικονίζεται και στην οικονομική εξόντωση των μελών τους. Μεγάλο βάρος αναμένεται να σηκώσουν από φέτος οι πολύτεκνες οικογένειες τόσο των Στρατιωτικών όσο και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς πλήττονται περισσότερο από τις ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκε στην Βουλή.
Σύμφωνα με το άρθρο 214 του νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις», αναπροσαρμόζονται τα επιδόματα των τέκνων και ταυτόχρονα καταργείται το πολυτεχνικό επίδομα των 1.500 ευρώ. Ουσιαστικά, ένα ζευγάρι Στρατιωτικών ή ένα ζευγάρι στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας που έχει τρία τέκνα χάνει κατ΄ αρχάς το ετήσιο επίδομα των 1.500 ευρώ. Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς στο Δημόσιο, το ετήσιο εισόδημα τους ξεπερνάει τα 33.750 ευρώ. Αυτοί που θα διαπιστώσουν μεγάλη μείωση είναι τα ζευγάρια των Στρατιωτικών  που προέρχονται από τις τάξεις των Υπαξιωματικών και οι σύζυγοι τους είναι είτε από τα Σώματα Ασφαλείας είτε γενικότερα από τον δημόσιο τομέα.
Η εφαρμογή αυτής της διάταξης αφορά έναν πολύ μεγάλο αριθμό Στρατιωτικών, είτε πρόκειται για στελέχη που προέρχονται από τις σχολές Υπαξιωματικών είτε πρόκειται για στελέχη που εισήλθαν στο Στράτευμα μέσω προκηρύξεων, δηλαδή Εθελοντές Μακράς Θητείας και ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας. Οι εν λόγω οικογένειες τριτέκνων θα αποτελέσουν σε ετήσια βάση 1.500 ευρώ από το οικογενειακό τους εισόδημα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σε αυτή την απώλεια θα πρέπει να συνυπολογιστεί η μείωση έκπτωσης φόρου στους τριτέκνους, η οποία θα ισχύσει από το 2019. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους, του 2019, θα ισχύσει η μείωση στην έκπτωση φόρου για τους τριτέκνους, σύμφωνα με τα Άρθρα 10 έως 12 του Ν.4472/2017. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η μείωση αυτή σε μια μέση Στρατιωτική οικογένεια τριτέκνων είναι περίπου 1.350 ευρώ. Δηλαδή, η τρίτεκνη οικογένεια  που έχει πάνω από 20 χρόνια εργασίας για το 2018 και το 2019 θα έχει μια απώλεια εισοδήματος που μπορεί να φτάσει τα 4.350 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Στρατιωτικοί με τρία τέκνα, ανεξάρτητα από το εάν εργάζεται ο/η σύζυγος, θα έχουν ετήσιες μειώσεις από 444 ευρώ έως 636 ευρώ. Οι πολύτεκνοι με τέσσερα παιδιά θα δουν μέσα στην διετία, στην καλύτερη περίπτωση, μια μείωση της τάξης των 1.470 ευρώ από τον νόμο που ψηφίστηκε σε συνδυασμό με τον νόμο 4472/2017 για τη μείωση έκπτωσης φόρου.
Πρόκειται, στην ουσία, για πλήγμα στα έσοδα των πολύτεκνων οικογενειών Στρατιωτικών και εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί περικοπές με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου. Αν συνυπολογίσει κάποιος τις μεταθέσεις που αναγκάζονται να παίρνουν κάθε τρία χρόνια, τότε μπορεί να μιλάει για «επίθεση» της κυβέρνησης στην καρδιά του Στρατεύματος. Ένα Στράτευμα, το οποίο την περίοδο 1946-49 τσάκισε την κομμουνιστική ανταρσία και την απόπειρα μετατροπής της Ελλάδας σε ένα ακόμη θερμοκήπιο του «ερυθρού» παραδείσου», είναι απολύτως αναμενόμενο ότι θα συγκεντρώσει την οργή και το μίσος των ιδεολογικών επιγόνων των τότε ανθελληνικών οργάνων της Σοβιετικής Ένωσης.              
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

https://koinonikosethnikismos.wordpress.com/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά