120.000 απόστρατοι θα δουν μειώσεις στα καθαρά ποσά από 25 ως και 80 ευρώ

Μπλόκο στα αναδρομικά των απόστρατων
Σοκ φέρνουν τα ενημερωτικά σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου για 120.000 απόστρατους καθώς θα δουν μειώσεις στα καθαρά ποσά από 25 ως και 80 ευρώ, λόγω λήξης της καταβολής της πρώτης δόσης των αναδρομικών που έπαιρναν από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει να συμψηφίσει τη δεύτερη δόση των αναδρομικών με τις μειώσεις ως 18% που θα έχουν οι συντάξεις τους τον Δεκέμβριο του 2018, ώστε η τελική περικοπή να βγει στο 12% ή 16% αντί έως 18%.
Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο καταβολής της β’ δόσης των αναδρομικών στη σύνταξη, όπως συνέβη από το 2014, απομακρύνεται λόγω κόστους, αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Ελεύθερος Τύπος".
Τα ποσά που σταματούν να λαμβάνουν προέρχονται από την επιστροφή του 50% της μείωσης που είχαν οι συντάξεις τους στο διάστημα Αυγούστου 2012-Δεκεμβρίου 2014. Από τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, οι συντάξεις μειώνονται καθώς τα ποσά αυτών των αναδρομικών παύουν να καταβάλλονται.
Με αποτέλεσμα οι συντάξεις των αποστράτων να έχουν μειώσεις κατά το ποσό της αναδρομικής επιστροφής που ελάμβαναν από το 2014 και, πλέον, αυτό το ποσό αφαιρείται από τη σύνταξη.
capital.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά