Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού για το περιστατικό στα Ίμια

  • Η φωτογραφία της Hurriyet που αναλύει τι συνέβη στα Ίμια, κατά τους Τούρκους
Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε την προσέγγιση του Πάνου Καμμένου και της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» στα Ίμια προκειμένου να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Εκτός από τα δημοσιεύματα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet, επίσημα χείλη από τη γείτονα χώρα αναφέρουν ότι απετράπη η προσέγγιση του «Νικηφόρος» στα Ίμια.
«Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Ίμια (Καρντάκ) και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Ακολούθως, ο τουρκικός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει για το περιστατικό: «Στις 29 Ιανουαρίου 2018 η προσπάθεια του σκάφους του ελληνικού ναυτικού “Νικηφόρος” να προσεγγίσει τα Ίμια αποτράπηκε από τις δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ότι θα προστατεύσουν την χώρα τους και τα εθνικά τους συμφέροντα με επιμονή και αποφασιστικότητα».
Από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν γίνεται καμία επίσημη αναφορά στο περιστατικό.
http://www.pontos-news.gr/article/174539/anakoinosi-toy-toyrkikoy-stratoy-gia-peristatiko-sta-imia


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά