Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Leopard 1A5


Ξεκίνησε, εχθές, Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, ο διαγωνισμός αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στο πεδίο βολής Πετροχωρίου, στην Ξάνθη. Στον φετινό διαγωνισμό, σε αντίθεση με τον περσινό διαγωνισμό αρμάτων, που συμμετείχαν και Leopard 2HEL/A4, συμμετέχουν μόνο πέντε ουλαμοί αρμάτων μάχης Leopard 1A5 από Επιλαρχίες που ανήκουν σε Μηχανοκίνητες και Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού.
Ο φετινός διαγωνισμός ειναι ο δεύτερος διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων του Όπλου των Τεθωρακισμένων.
Στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, συμμετείχαν, αποκλειστικά, πληρώματα και άρματα των Επιλαρχιών που υπάγονται στις τέσσερις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, δηλαδή:
-ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού ΠΙΝΔΟΣ» με έδρα την Κομοτηνή (Leopard 2A4),
-XXIII ΤΘ Ταξιαρχία «3ο Σύνταγμα Ιππικού – ΔΟΡΥΛΑΙΟ» με έδρα την Αλεξανδρούπολη (Leopard 2HEL),
-ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού – ΦΛΩΡΙΝΑ» με έδρα το Λιτόχωρο (Leopard 1A5),
-και ΧΧV TΘ Ταξιαρχία «2o Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΣΟΣ» με έδρα την Ξάνθη (Leopard 2HEL).
Στον περσινό διαγωνισμό, εκτός των άλλων, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι δοκιμασίες εκτίμησης απόστασης δίχως ηλεκτρονικά όργανα (σποστασιόμετρο λέιζερ), η αίτηση πυρών ΠΒ – Καθήκοντα Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή (ΠΑΠ) όπως επίσης και η συνεργασία και διοίκηση του ΟΥΜΑ κατά τις τακτικές αποστολές στις οποίες περιελαμβανονταν οι αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις που εκτελούν τα Τεθωρακισμένα.
Καλή επιτυχία σε όλους!
proelasi

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά