Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα στην εκπομπή "Για την Ελλάδα..." του Τ/Σ ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 "για την Ελλάδα..." και στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
Για τις πολιτικές εξελίξεις στον δρόμο προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου:
Το ζήτημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι έχει κάποια δυσκολία να διατυπώσει με σαφήνεια τις προτάσεις του και ότι παρεξηγούνται διαρκώς τα λεγόμενά του. Αυτό είναι το πραγματικό του πολιτικό πρόγραμμα. Όλα όσα έχει πει και συνεχίζει να λέει αυτή την περίοδο: η προσπάθειά του να φέρει στο δημόσιο διάλογο το σενάριο 7ήμερης εργασίας, η άποψη ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, η δέσμευση ότι θα ισχύσει ο κανόνας ένα προς πέντε και άρα δεν θα γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο. Και μέσα σε όλα αυτά αποκάλυψε το σχέδιό του για τον χώρο της Υγείας, προτείνοντας κάτι χειρότερο από την ιδιωτικοποίηση, να είναι δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον ιδιώτη. Ο κόσμος της εργασίας, που πέρασε πολύ δύσκολα εξαιτίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, δεν πρέπει να επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω σε τέτοιες καταστάσεις.
Από ό,τι φαίνεται όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν τα λέει καλά, οι εμφανίσεις του και οι επιδόσεις του μάλλον δεν επαρκούν. Για αυτό και βλέπουμε πλησιάζοντας στις κάλπες να βγαίνει μπροστά ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος καθοδηγεί πλήρως με συνεντεύξεις την πολιτική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο, να βγαίνει μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ένας επιχειρηματίας με πολύ σοβαρές ανοικτές υποθέσεις στη δικαιοσύνη και να παίζει τον πολιτικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Μακάρι ο άνθρωπος να είναι αθώος, ωστόσο προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις να παρουσιάζεται ένας υπόδικος και με μια συντεταγμένη ταξιαρχία ΜΜΕ και fake newsνα επιβάλλει καθημερινά την ατζέντα στη ΝΔ. Θα αποτύχει. Δεν είναι χαζός ο ελληνικός λαός.
 Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι είναι ρουσφέτια:
Είναι μέτρα τα οποία ευνοούν τους ανθρώπους της εργασίας, τους ανθρώπους που είχαν υποφέρει από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως τι είναι τα όσα ψηφίζονται στη Βουλή τις τελευταίες μέρες, αν είναι δηλαδή ρουσφέτια ή στήριξη των κοινωνικών τάξεων που πέρασαν πολύ δύσκολα. Είναι πράγματα τα οποία αφορούν προβλήματα των εργαζομένων. Νομοθετούνται αυτή την περίοδο γιατί από τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την ασφυκτική δέσμευση, έχουμε δηλαδή εμείς πλέον τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας και εμείς αποφασίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε.
 Για τον ισχυρισμό του Λ. Αυγενάκη περί ενδεχομένου νοθείας στις εκλογές:
Πρόκειται για μία αθλιότητα του κ. Αυγενάκη. Του την επιστρέφουμε, θυμίζοντάς του παράλληλα ότι σε αυτή τη χώρα είναι η δεξιά παράταξη που έχει μακρά εμπειρία βίας και νοθείας, όχι η αριστερά. Μιλάω για γνωστές περιόδους του παρελθόντος, στις οποίες πιστεύω κανείς δεν θέλει να επιστρέψουμε. Μετά την πτώση της δικτατορίας έχουμε αποκτήσει ένα άλλο περιεχόμενο στη δημοκρατία μας και δυστυχώς τέτοιες αντιλήψεις, τέτοιες εκφορές λόγου από πολιτικά πρόσωπα δεν υπηρετούν αυτό το περιεχόμενο, το οποίο εξάλλου δεν σηματοδοτήθηκε από κάποιον άνθρωπο της αριστεράς, αλλά από τον ίδιο τον ιδρυτή της ΝΔ, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ας μην γυρίζουμε πίσω. Από το 1974 και μετά η δημοκρατία στη χώρα λειτούργησε δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα και αυτό οφείλεται σε όλο το δημοκρατικό τόξο.
 Για την αναφορά του Α. Τσίπρα στον Βελουχιώτη κατά την ομιλία του στη Λαμία:
Ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα αναφορά σε μια πόλη που έχει συνδεθεί ιστορικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Εμείς την ιστορία μας δεν την απεμπολούμε. Δεν απεμπολούμε το αξιακό περιεχόμενο και τους αγώνες που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση της χώρας, ενάντια στον φασισμό, ενάντια σε εκείνους τους Έλληνες που προδώσανε τη χώρα μας και τάχθηκαν στο πλευρό του ναζισμού. Αυτή ακριβώς τη διαδρομή των ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους την τιμούμε. Ας σταματήσει αυτό το παιχνίδι που έχει φέρει στη συζήτηση η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, όλοι εκείνοι που μιλούν για ελαττωματικές ιδέες της αριστεράς και ονειρεύονται το τέλος της ιδεολογικής ηγεμονίας του προοδευτικού κόσμου.
Για την τουρκική προκλητικότητα:
Μπορώ να εγγυηθώ πλήρως ότι η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι διασφαλισμένες. Να μην διανοηθεί κανένας να σκεφτεί διαφορετικά. Αυτό είναι η απάντησή μας προς τη σύμμαχο χώρα. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς. Η Τουρκία να είναι προσεκτική, δεν μπορεί να ερμηνεύει α λα καρτ το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις.
Η όξυνση της τελευταίας περιόδου δεν είναι πρωτοφανής, ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, λόγω μιας ανεπάρκειας ή μιας απειρίας των Τούρκων πιλότων. Πιστεύω στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και η ισχυρή αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι αυτή η οποία εγγυάται και την ειρήνη αλλά και την εθνική ανεξαρτησία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά