Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Λάρισας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Νοσηλείας Κτηνιατρικού (Κ.Ε.ΝΟ.Κ.) της 1ης Στρατιάς την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.Στο πλαίσιο μιας πολύωρης περιήγησης στους χώρους του θεματικού Μουσείου της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο Υπολοχαγός κτηνίατρος Νικόλαος Δήμζαςπαρουσίασε τις τρέχουσες δραστηριότητες του Κ.Ε.ΝΟ.Κ. και τα εκθέματα του μουσείου.
Οι επισκέπτες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον ρόλο του ίππου, συμβόλου της πόλης μας και συνώνυμου της ιστορίας του νέου Ελληνικού Κράτους, στην εδραίωση και ανάπτυξη της κτηνιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα. Γνώρισαν τις διαφορετικές φυλές αλόγων, την τέχνη του πεταλώματος και την καθημερινή φροντίδα που δέχονταν τα ιπποειδή στο ιστορικό Κέντρο της Λάρισας. Με αφορμή τις ιδιαιτερότητες στην αναπαραγωγή των ζώων και την ανάγκη για χειρουργική ή μη θεραπεία τους, παρατήρησαν τον σχετικό εργαστηριακό και ιατρικό εξοπλισμό και πληροφορήθηκαν για τους κανόνες καλής πρακτικής στην διαχείριση της τροφής και την προαγωγή της υγείας.
Συνάντησαν επίσης τους σκληρά εργαζόμενουςστρατιωτικούς σκύλους, οι οποίοι εκπαιδεύονται, ασκούνται και γηροκομούνται στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΝΟ.Κ. Η αναφορά στην φροντίδα των ηλικιωμένων σκύλων προβλημάτισε τους επισκέπτες για μία αντίστοιχη ποιοτική φροντίδα των ηλικιωμένων στον νομό Λάρισας.
Η Ε.Ε.Ν.Α.Λ. ευχαριστεί τον Υπλγό (YK) Νικ.Δήμζα για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση ακαδημαϊκού επιπέδου,το χιούμορ τουκαι την βοήθεια που προσέφερε σε όσους είχαν πρόβλημα βάδισης.Ευχαριστεί επίσηςόλους τους συμμετέχοντες: εθελοντές, φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. και άτομα με άνοια, για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και την αρμονική τους συνεργασία.
Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer ν. Λάρισας στο Μουσείο της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίαςonlarissa.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά