Αποστολάκης: η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις αποστολές και την προσπάθεια που γίνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης




«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευχαρίστηση που συμμετέχω σήμερα στο Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
 
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ειρηνευτικές αποστολές, για το πόσο προσηλωμένη είναι η Ελλάδα σε αυτές τις αποστολές και δεδομένου ότι από το 2006 η Ελλάδα συμμετέχει στη UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon), που είναι παρούσα στο Λίβανο, με ένα πλοίο. Και βέβαια παραμένουμε σταθεροί στην υποψηφιότητά μας για τη ανάληψη της Διοικήσεως της Maritime Force της UNIFIL.
 
Θέσαμε το θέμα της επιχείρησης της UNFICYP στην Κύπρο, ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η δουλειά και η αποστολή τους και δεν θα πρέπει να διαταραχθεί με κανένα τρόπο η σύνθεση και το mandate αυτής της αποστολής.
 
Επίσης δηλώνουμε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στις αποστολές και την προσπάθεια που γίνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης σε όλες τις περιοχές. Μετέχουμε, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να συνδράμουμε στη διατήρηση της ειρήνης και την αποφυγή συγκρούσεων σε όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.
 
Η συμμετοχή μας σε συνέργειες, όπως είναι αυτή της Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ή της Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, δίνει τη δυνατότητα και συμβάλλει αρκετά στη διατήρηση του πνεύματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά