ΑΘΩΟΣ Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ




Όπως αναφέρει η Επιτροπή Στήριξης Στρατιωτικών Διωκομένων για τα Hot Spot:
Η αθώωση του Λοχαγού Πεζικού Μιλτιάδη Τοκατλίδη αποτελεί μια μεγάλη νίκη Λαού και Στρατού εναντίον ενός άθλιου πολιτικού καθεστώτος.
Ο Τοκατλίδης αθωώθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία, ότι δεν πειθάρχησε σε εντολή της Υπηρεσίας του, να προσφέρει υπηρεσίες σε καταυλισμό λαθρομεταναστών (τα γνωστά hot spots). Έτσι έληξε μια πολύχρονη ταλαιπωρία του λεβέντη Λοχαγού που επέλεξε να υπερασπιστεί την τιμή του Στρατού απέναντι σε ένα ανθελληνικό κράτος, αρνούμενος να γίνει υπηρέτης των λαθρομεταναστών.
Από την πρώτη στιγμή η κοινή γνώμη ήταν με το μέρος του Λοχαγού, αλλά κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αντέδρασαν με μια επερώτηση ή έστω μια δήλωση. Λαμπρή εξαίρεση ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΠΑΤΡΙΕ , ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης και ο Συνταγματάρχη εα Δημήτριο Βαλασίδη, υπ. Δημοτικός σύμβουλος με την «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπερασπίσεως.
Να θυμίσουμε, ότι ο Λοχαγός κρίθηκε παμψηφεί αθώος από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης για την ίδια κατηγορία.
Η επιτροπή στήριξης Στρατιωτικών διωκομένων για τα Hot Spot μαζί με απλούς πολίτες έδωσε το δυναμικό της παρών με κινητοποιήσεις σε όλα τα στάδια της άδικής δίωξης και δηλώνει ,ότι θα στηρίξει κάθε άλλο Στρατιωτικό που θα διωχθεί για τέτοιες πράξεις.
Συγχαρητήρια στην σύζυγο του Λοχαγού Σοφία, η οποία τον συμπαραστάθηκε με όλες της τις δυνάμεις σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά