ΛΕΦΕΔ: ΤΑΜΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

Από  Παρασκευή 14 έως και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στα πλαίσια των σχολείων Βασικής Εκπαίδευσης και Ηγητόρων μικρών κλιμακίων διεξήχθη στα ορεινά του Νομού Ημαθίαςη ΤΑΜΣ ΒΕΡΓΙΝΑ 2018 από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.Στα βουνά τα οποία οι πρόγονοι μας Μακεδονομάχοι,έναν αιώνα πριν, έδωσαν τον αγώνα και έχυσαν  το αίμα τους για να μπορούμε  εμείς ελεύθεροι να ζούμε και ελεύθερα να αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδας μας.
H άποψη μας ως εθελοντές και κατά συνέπεια ενεργοί έφεδροι ,για το πώς πρέπει να εκπαιδεύεται ο στρατιώτης του πεζικού είναι απλή , χρειάζεται πρακτική εξάσκηση και συνεχή τριβή στις πιθανές αποστολές που θα του ανατεθούν .
Έτσι λοιπόν οι έφεδροι  ασκήθηκαν υπό άσχημες καιρικές συνθήκες σε μεγάλο υψόμετρο ,σε κάποιο από τα βουνά που οι πρόγονοι μας Μακεδονομάχοι,έναν αιώνα πριν, έδιναν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Τα αντικείμενα της ασκήσεως ήταν τα εξής :κατάταξη εφέδρων σε χώρο διασποράς μονάδος,χρέωση υλικών και τοποθέτηση σε ομάδα,επάνδρωση Π.Ο.Τ. οργάνωση μάχης για αμυντικό αγώνα και κατασκευή ταχύσκαπτων θέσεων  ,περίπολος μάχης προς λήψη επαφής με τον εχθρό που διεξάγει επιβραδυντικό αγώνα,ενέργειες σε επαφή με προφυλακές μάχης του εχθρού,αίτηση πυρών υποστήριξης,στρώση και άρση ναρκοπεδίου,μεταφορά τραυματία,χρήση μασκών Α.Ρ.Β.Χ.Π.,γρήγορες διαταγές μάχης. Τα έγγραφα που δινόταν και κάποια από αυτά έπρεπε να συμπληρωθούν-υποβληθούν κατά την διάρκεια της ασκήσεως ήταν ,οργανόγραμμα ομάδας ,χάρτης, αεροφωτογραφία, σχεδιάγραμμα παρατηρήσεως-τομείς βολής,αίτηση πυρών Πυροβολικού, αναφορά επαφής (contact report s.a.l.t.a.), σχεδιάγραμμα γρήγορης διαταγής μάχης ,καθώς και σκαρίφημα στρώσης και άρσης παγιδεύσεων.
Να τονίσουμε ότι ποτέ στις ασκήσεις μας δεν χρησιμοποιούνται εκρηκτικές ύλες ,πυρομαχικά ,όπλα και λοιπά παράνομα προϊόντα παρά μόνο ομοιώματα τύπου airsoft & dummy  που πωλούνται ελεύθερα από εξειδικευμένα καταστήματα.
Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που είχαν την παλικαριά να έρθουν ,να βραχούν, να κρυώσουν και να εκπαιδευτούν μαζί μας.
''ΌΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ''






































Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά