ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΣΥΣΣΙΤΙΟ του στρατού στους πυρόπληκτους


Χριστούγεννα σήμερα και τίποτα δεν είναι στο Μάτι όπως παλιά. Πέντε μήνες μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω της 100 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, η περιοχή έχει μετατραπεί σε έρημη πόλη, χωρίς όμως να χάνει την ελπίδα της.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, κλιμάκιο του στρατού έφτασε στο Μάτι και μοίρασε φαγητό σε πυρόπληκτους κατοίκους.
Οι κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω. Αισθάνονται όμως, ότι η η πολιτεία τους έχει ξεχάσει και όπως λένε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παλεύουν μόνοι τους, για να στήσουν τα σπιτικά τους από την αρχή.
«Το Μάτι ζει»: Παρά την απογοήτευση, οι κάτοικοι δεν χάνουν την ελπίδα τους. Μαύρο πανό σε καμμένο σπίτι εύχεται καλά Χριστούγεννα και στέλνει ευχές.
Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να πνίγει όλους τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.
Ωστόσο δεν χάνουν την πίστη τους σε ένα καλύτερο αύριο και προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα, «χτίζοντας» ξανά τη ζωή τους από το μηδέν.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, είναι το οδοιπορικό που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης με την Eurokinissi.
 
Όπως ο ίδιος αναφέρει, το Μάτι παραμένει νεκρή πόλη, «πόλη φάντασμα! Όσα σπίτια δεν καταστράφηκαν, παραμένουν κλειστά, λες και ο χρόνος της εγκατάλειψης είναι πολλών ετών».
Αποκαΐδια και καμμένα δένδρα παραμένουν ακόμη σε δρόμους η στις αυλές των σπιτιών. Τις παιδικές χαρές αρχίζει να τις καλύπτει η σκουριά. Αυλές και κήποι έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα τα λουλούδια, τα δένδρα ή το γκαζόν να έχουν παραδοθεί στα αγριόχορτα. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι κομμένα και καμένα δένδρα από εκείνα που δεν «κατάφεραν» να ξεφύγουν από τη φωτιά.
«Ανθρώπινη ζωή σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα που περπάτησα δεν συνάντησα!» αναφέρει ο φωτορεπόρτερ, προσθέτοντας πως «η μόνη ζωντανή ύπαρξη είναι μερικά σκυλιά -φύλακες των εξοχικών η μόνιμων κατοικιών».
«Η εικόνα που συναντάς κάνοντας μια μικρή βόλτα στα τετράγωνα του οικισμού αυτού σου δίνει την εντύπωση (αν δε γνωρίζει κάποιος τι συνέβη) ότι ο τόπος αυτός έχει μείνει εγκαταλελειμμένος χρόνια!Και όμως… Δεν είναι παρά ελάχιστοι μήνες», καταλήγει ο Χρήστος Μπόνης.
Πηγή: star.gr
https://dynatielladanews.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά