«Εορταστικές» αερομαχίες στο Αιγαίο

«Εορταστικές» αερομαχίες στο Αιγαίο
Σχηματισμοί των δύο μαχητικών F-16 και κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν για μία ακόμη ημέρα πάνω από το Αιγαίο, παραβιάζοντας 36 φορές τα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου. Μία από τις 36 παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Τα τουρκικά F-16 πέταξαν σε τρεις σχηματισμούς των δύο, ενώ τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Εκτός των έξι F-16, πάνω από περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου πέταξαν άλλα δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235,. πραγματοποιώντας τις 27 από τις συνολικά 36 παραβιάσεις.
Εκτός των 36 παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, οι Τούρκοι προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροπλάναν αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
newmoney
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά