Ρήγας: Η στρατιωτική ηγεσία δεν είπε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας στη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
Στη γείτονα χώρα οφείλουν να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε και κάνουν και να παραμένουν μέσα στα πλαίσια των Διεθνών Συμβάσεων και κανόνων. Η συμπεριφορά τους δεν συμβάλλει ούτε στην ανάπτυξη της περιοχής ούτε στην ειρηνική συνύπαρξη. Εμείς έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην συμβεί απολύτως τίποτα. Διαθέτουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και έχουμε σε απόλυτο βαθμό την ικανότητα για να αποτρέψουμε ο,τιδήποτε διανοηθούν να κάνουν.
 
Η Ελλάδα, παρ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και είναι πολλά, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παρά τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, καταφέρανε, και είναι προς τιμή τους, με ιδίους πόρους και ιδίες τεχνικές δυνάμεις να κρατήσουν τον αμυντικό μας μηχανισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο.
 
Η στρατιωτική ηγεσία δεν είπε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα, όπως σας τα λέω και εγώ. Ότι, δηλαδή, η δική μας στάση είναι αποφασιστική, αμυντική και αποτρεπτική. Ότι μπορούμε κατά τρόπο απερίφραστο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είναι σαφές ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία και το ΚΥΣΕΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία τους είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν σε αυτό που τους ζητάται.
 
Αυτό που εμφανίζει η ΝΔ ως νέο πατριωτισμό είναι ένας νέος εθνικισμός. Πατριώτης είναι αυτός που υπερασπίζεται την πατρίδα του, στην υπεράσπιση δε αυτή περιλαμβάνονται η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση της χώρας του, αλλά σε καμιά περίπτωση το μίσος και ο φόβος προς τις άλλες χώρες.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά