30 χρόνια κάθειρξης στον κάθε 19χρονο για δολοφονία ΕΠΟΠ και του φίλου του

Έφεση από τον εισαγγελέα για το ελαφρυντικό θα καταθέσει η πολιτική αγωγή 
 
Κάθειρξη 30 ετών στον κάθε 19χρονο κατηγορούμενο επέβαλε χθες το βράδυ το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, για τη διπλή δολοφονία πέρυσι το καλοκαίρι στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Και στους δύο νέους αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, αποφεύγοντας έτσι την ποινή των ισοβίων.
Αρνητικά αντέδρασε η οικογένεια του Κ. Σγούρου, μέλη της οποίας καταφέρθηκαν εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης, πετώντας τους μικρά αντικείμενα.
Επίσης, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Κομμάτη εκφράζουν ήδη τη διάθεση να καταθέσουν αίτημα στον εισαγγελέα Εφετών, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όσον αφορά στην αναγνώριση του ελαφρυντικού.
 
Ποινές
Λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία έκρινε το 19χρονο από τον Κάμπο ένοχο για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με ψήφους 4-3 (μειοψήφησαν μία τακτική δικαστής και δύο ένορκοι). Του επιβλήθηκαν 30 χρόνια κάθειρξης για την άμεση συνέργεια και 6 μήνες φυλάκισης για την οπλοφορία.
Ο 19χρονος από την Καλαμάτα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με ψήφους 5-2 (μειοψήφησε μια τακτική δικαστής και ένας ένορκος)
Του επιβλήθηκαν 30 χρόνια κάθειρξης για τις δύο ανθρωποκτονίες και 1 χρόνος φυλακή για την οπλοφορία και την οπλοχρησία.
 
Επεισόδια
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ανέβηκε στην Έδρα και ξεκίνησε τη διαδικασία έκδοσης της απόφασης στις 3.30 μετά το μεσημέρι, ενώ ολοκληρώθηκε σχεδόν 5 ώρες αργότερα.
Σοβαρή ένταση σημειώθηκε έξω από το κτήριο των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τα ελαφρυντικά που είχαν ζητήσει οι δικηγόροι υπεράσπισης για τους νεαρούς κατηγορουμένους. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθούν όλα τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών.
Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με όσα έγιναν αντιληπτά, συγγενής του 19χρονου κατηγορουμένου από τον Κάμπο επιχείρησε να φωτογραφίσει τον αδελφό του θύματος Κώστα Σγούρου και τον αντιλήφθηκε. Αντηλλάγησαν απειλές και για κάμποση ώρα υπήρξε ένταση.
Το δεύτερο, όμως επεισόδιο, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, συνέβη μεταξύ συγγενών της οικογένειας Σγούρου και του συνηγόρου υπεράσπισης του 19χρονου από τον Κάμπο, Αλέξη Κούγια. Στο φραστικό, αλλά ιδιαίτερα σκληρό, επεισόδιο ενεπλάκησαν ο κ. Κούγιας και ο αδελφός και η μητέρα του θύματος Κ. Σγούρου. Το επεισόδιο συνεχίσθηκε και μετά την έκδοση της απόφασης, με μέλη της οικογένειας να πετούν μικρά αντικείμενα κατά των δικηγόρων υπεράσπισης.
Δ.Γ.
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά