Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και Τζιάνι Πιτέλα στο κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό‏

Ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό του Πειραιά. Περιηγήθηκαν στους χώρους φιλοξενίας και μίλησαν με πρόσφυγες.
 
Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους τόνισε:
 
«O κύριος Πιτέλα είναι ένας μεγάλος φίλος της Ευρώπης γι’ αυτό είναι και ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο οχυρό της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η ίδια η Ελλάδα. Διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια το επίπεδο της αλληλεγγύης που δείχνει ο ελληνικός λαός στις προσφυγικές ροές και θα βοηθήσει, ώστε το ίδιο επίπεδο αλληλεγγύης να επιδειχθεί και από όλες τις χώρες της Ευρώπης προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης και έχουμε την ανθρωπιστική υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά συγχρόνως έχουμε και την υποχρέωση απέναντι προς την ευρωπαϊκή ιδέα και σε σχέση με τα ζητήματα της δημοκρατίας και σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας. Από σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει να φτιάξουν άλλους τρεις χώρους φιλοξενίας, με ταχύτατους ρυθμούς, στο Κιλκίς. Να ξέρετε ότι έχουμε σχέδια για τα πάντα αλλά θέλουμε πρώτα και κύρια να δοθεί πολιτική λύση. Όλους πρέπει να τους υποχρεώνουν οι κοινές αποφάσεις. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα. Αν οι κοινές αποφάσεις δεν υλοποιούνται, τότε για ποιο λόγο να υπάρχουν αποφάσεις και για ποιο λόγο στην ίδια λογική να μιλάμε για ενωμένη Ευρώπη; Αν αρχίσουν οι διαδικασίες των μονομερών ενεργειών τότε ο καθένας είναι μόνος του».














Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά