Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad al-Thani.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα, συζήτησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, θέματα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ, Στρατηγό Hamad bin Ali al Attiyah.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον διάδοχο του Κατάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συνομιλία με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ. Η συνομιλία μας κάλυψε θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και ευρύτερα θέματα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ.

Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα.

Περιμένουν τους πρώτους μήνες του 2013 την εδώ επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας.

Θεωρώ ότι ένα ευρύτερο πεδίο ανοίγει και είναι ουσιαστικό για συγκεκριμένες ενέργειες που θα φέρουν στην Ελλάδα επενδύσεις και τους δυο λαούς πολύ πιο κοντά».

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Κατάρ, που γίνεται μετά από πρόσκληση του διαδόχου του θρόνου, συνεχίζεται με την περιοδεία του σε βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και με ενημερωτικές συσκέψεις για θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

 

 

 

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά