Παρουσία και δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Γενικού Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα στην εκδήλωση αγάπης και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας στη ΛΑΕΔ‏


Μια λιτή εκδήλωση αγάπης, τιμής και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), με την ευκαιρία των εορτών, με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος και ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

 

Ακόμη, παρόντες ήσαν, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης , ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ) κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος και ο Διευθυντής της ΕΠΑ κ. Χαράλαμπος Παύλος.

           

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Δήμτσας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπό την καθοδήγηση και με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, οργανώσαμε εδώ, στη Στρατιωτική Λέσχη, μία λιτή εκδήλωση αγάπης και τιμής για δεκάδες πολύτεκνες οικογένειες, για να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο και ιδιαίτερα της Ελληνικής οικογένειας, που έχει παιδιά και μάλιστα πολλά παιδιά, τους αυριανούς φαντάρους του στρατού μας.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο, τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, «Αποστολή» και τον κ. Δήμτσα, για την πολύτιμη και πολύ γόνιμη συνεργασία που έχουμε, αποδεικνύοντας έτσι για μία ακόμη φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού, αφουγκράζονται τους καημούς του και τις ανάγκες του και προσπαθούν να ανταποκριθούν.

 

Χρόνια πολλά. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις τις ευλογίες σας και την αγάπη σας.

 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:     Σε όσα τόσο όμορφα και χρήσιμα είπε ο Υπουργός μας, Εθνικής Αμύνης, ο κύριος Παναγιωτόπουλος, θα ήθελα και εγώ να προσθέσω, ότι η αποψινή εκδήλωση, αυτή η απλή εκδήλωση, είναι ένας καρπός μιας συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του Στρατού μας.

 

Έχει λεχθεί, ότι τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή για τα παιδιά. Και τα παιδιά πάντοτε περιμένουν  αυτές τις γιορτές, αυτήν την ημέρα. Έτσι, λοιπόν, από κοινού αποφασίσαμε να περάσουμε μία βραδιά με τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

 

Όπως ξέρετε το δημογραφικό πρόβλημα είναι έντονο στην Πατρίδα μας. Επίσης, η κρίση έχει χτυπήσει όχι μόνον τις οικογένειες γενικότερα του τόπου μας, αλλά ιδιαίτερα, έχει πληγώσει την οικογένεια με τα πολλά μέλη, με τα περισσότερα παιδιά.

 

Έτσι, λοιπόν, έχει έναν συμβολισμό αυτή η γιορτή: Συμπαράστασης προς τις πολύτεκνες οικογένειες, συμπαράστασης προς τα παιδιά εκείνα, στα οποία υπάρχει έλλειψη δυνατοτήτων να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, που έχουν τα άλλα παιδιά.

 

Αυτή η εκδήλωση, λοιπόν, που γίνεται σε συνεργασία της Εκκλησίας και του Στρατού μας, είναι μία εκδήλωση συμπαραστάσεως, που θα ευχαριστήσει και εμάς και θα μας δώσει και τη διάσταση αυτού του προβλήματος, για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

 

Η φιλανθρωπική μας προσπάθεια, η ΜΚΟ «Αποστολή»,  υπό την καθοδήγηση του κ. Δήμτσα, έχει προσφέρει πάρα πολλά αυτόν τον καιρό, στην αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων.

 

Θα ήθελα, λοιπόν, μαζί με τον χαιρετισμό και τις ευχές στα παιδιά μας να έχουν δύναμη και να προοδεύουν, να ευχηθώ στον Υπουργό μας να έχει τη δύναμη και σε αυτόν τον τομέα και στον κ. Δήμτσα, ώστε από κοινού να διοργανώσουν και άλλες εκδηλώσεις.

 

Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

 

Κ.ΔΗΜΤΣΑΣ: Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι  ημέρες αφιερωμένες στο παιδί. Η Εκκλησία, η «Αποστολή» και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέκονται δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια.

 

            Με αυτήν τη συμβολική κίνηση, δείχνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων, που περισσότερο από όλους δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά