Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 124ΠΒΕ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Την Παρασκευή το απόγευμα η 124 ΠΒΕ είχε την εκδήλωση Επετειακή Εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης για τη συμπλήρωση Εκατό (100) χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913. Ένα αμφιθέατρο γεμάτο από ναύτες, στρατιώτες αλλά και αεροπόρους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες για το Ιστορικό-Κοινωνικό πλαίσιο της εποχής και για τις επιχειρήσεις σε ξηρά, Θάλασσα και αέρα.
Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εναρκτήρια ομιλία του Διοικητή της 124 ΠΒΕ κ. Πουλόπουλου.

Το Ιστορικό - πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο εποχής Βαλκανικών Πολέμων ακούστηκε από τον Επισμηναγό κ. Δημήτρη Φωτόπουλο.

Επίσης προβλήθηκε σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό της εποχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα επετειακό μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα. (Στο πιάνο συνόδευσε η κα. Πόπη Ηλιάκη και στο σόλο ακούστηκε ο τενόρος κ. Ευστράτιος Φιλιππόπουλος)

Στο τέλος η Χορωδία Ορφέας έδωσε αναμνηστικά στον Διοικητή της 124ΠΒΕ.
Ο Διοικητής της 124ΠΒΕ δήλωσε στα "Στρατιωτικά θέματα":
"Ήταν ιστορικό μας χρέος να διοργανώσουμε αυτή την υπέροχη βραδιά για να θυμίσουμε στους νέους μας τους αγώνες που έκαναν οι προγονοί μας για να μεγαλώσουμε την πατρίδα μας"


Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης καθώς και οι αντιδήμαρχοι Σάββας Σαββάκης, Ζαφείρης Μπισιούλης αλλά και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Σταύρος Κουκάκης. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της IV Μεραρχίας ΠΖ.







 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά