Καταβολή Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας


1.         Σας γνωρίζουμε ότι από μέλος της Ένωσής μας ενημερωθήκαμε ότι δεν του εγκρίθηκε η καταβολή των πάγιων Ημέρων Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) μηνός Αυγ και Σεπ 2012, λόγω του ότι στο διάστημα αυτό τελεί σε άδεια κυήσεως και δεν δικαιολογείται η καταβολή τους.

2.         Με το (γ) σχετικό, καθορίζονται οι πάγιες ΗΕΕ τόσο για το στρατιωτικό όσο και για το πολιτικό προσωπικό.

3.         Με τα (α) και (στ) σχετικά που αφορούν στο πολιτικό προσωπικό που δικαιούται την καταβολή των Ημερών Εκτός Έδρας, καθορίζεται ότι δικαιούχοι των ως άνω ΗΕΕ είναι και οι υπάλληλοι  που τελούν σε θεσμοθετημένη άδεια (όπως κανονική αναρρωτική, κυήσεως, λοχείας ειδική, εκπαιδευτική, συνδικαλιστική κ.λ.π.) καθώς και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα ένεκα νόσου.

4.         Με την (ε) συνημμένη απάντηση της ΓΕΣ/ΔΟΙ στο Συνήγορο του Πολίτη αναφέρεται ότι, οι αποζημιώσεις των μετακινήσεων (μεταθέσεις, αποσπάσεις, εκτελέσεις υπηρεσίας) των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, διέπονται με τις διατάξεις του Ν.2685/1999, ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των παγίων ΗΕΕ στο εν λόγω προσωπικό, έχουν καθοριστεί με την (α) σχετική Διαταγή, η οποία έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ.

5.         Επιπλέον η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη στην ετήσια έκθεση 2009 αναφέρει ότι, οποιαδήποτε παροχή αποκτά τον χαρακτήρα ενιαίου τακτικού επιδόματος, χορηγούμενου σε μηνιαία  βάση, χωρίς ειδικά κριτήρια και προϋποθέσεις, αποτελεί αμοιβή.

6.         Κατόπιν των ανωτέρω, γεννιούνται εύλογα ερωτήματα και παρακαλούμε  όπως μας γνωρίσετε για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται και στο στρατιωτικό προσωπικό από το ΥΠΕΘΑ οι διατάξεις του (α) σχετικού σχετικά με την καταβολή των παγίων ΗΕΕ.

 

7.         Παρακαλούμε για την προώθηση του παρόντος εγγράφου στους αρμοδίους.

               

Για τo ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

        Ηλίας Νατσιούλας                                            Δημήτριος Κούτσικος

                     Υπολοχαγός (Ο)                                               Υπολοχαγός (ΠΒ)

                   6936773450, *715451                                       6937449973,*788970


ΘΕΜΑ  :   Καταβολή Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας

ΣΧΕΤ    :   Υπ΄ αριθμ. 7/10-12-2012 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

 

1.  Αποστέλλεται το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά των συνημμένων του, που αφορά στην καταβολή παγίων ημερών εκτός έδρας σε στρατιωτικό που τελεί σε άδεια κυήσεως, κατ΄ ανάλογη και άνευ διακρίσεως εφαρμογή των ισχυόντων για το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

2.  Τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, μετά των συνημμένων του, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά