ΥΕΘΑ: «Τέλος» οι Ένοπλες Δυνάμεις από την καθημερινή διαχείριση του μεταναστευτικού

 



«Σήμερα σηματοδοτούμε μία ιδιαίτερη καμπή στο μεταναστευτικό με την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από τις 31 Οκτωβρίου 2021 από την καθημερινή διαχείριση του ζητήματος» τόνισε, σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ομιλία του στο Πεντάγωνο, κατά την διάρκεια κοινής εκδήλωσης με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι από το ξεκίνημα της μεταναστευτικής κρίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχειρίστηκαν καθημερινά ζητήματα σίτισηςκατασκευής δομώνυποδοχής προσφύγων και μεταναστώνυγειονομικής περίθαλψης αλλά και μεταφοράς υλικών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε, «είχαν επωμιστεί την καθημερινότητα του μεταναστευτικού ζητήματος». «Πλέον», συνέχισε, «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ώστε να μην είναι απαραίτητες οι Ένοπλες Δυνάμεις στην καθημερινή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία συνδράμοντας την πολιτεία στη διαχείριση «ενός ζητήματος περίπλοκου, σύνθετου και με λεπτές αποχρώσεις». Ξεκαθάρισε, δε, ότι «αν προκύψει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι ξανά εκεί». Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σήμερα πια, «υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης του υπουργείου Μετανάστευσης».

Οι ενέργειες για την διαχείριση ροών προσφύγων – παράτυπων μεταναστών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε ότι εφέτος οι ροές είναι μειωμένες «κατά 99% σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015». «Ως αποτέλεσμα», συμπλήρωσε, «μειώσαμε σε 34 από 121 τις δομές φιλοξενίας που προ διετίας λειτουργούσαν στη χώρα μας». Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι καταφέραμε να «αποσυμφόρησουμε, ουσιαστικά, τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα από τις επιπτώσεις των ροών».

«Ολοκληρώσαμε», συνέχισε, «το σύστημα υποδοχής παρέχοντας αφενός τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για σύντομη παραμονή στις ακριτικές περιοχές της χώρας και αφετέρου ένα ισχυρό αίσθημα ασφαλείας και για τους διαμένοντες και για το προσωπικό μας και για τις τοπικές κοινωνίες». «Το μεταναστευτικό», υπογράμμισε, «εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση που απαιτεί αυστηρή εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που έχει εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο, εγρήγορση και σκληρή δουλειά».

«Όλοι θυμόμαστε την κρίση του Έβρου και την αποφασιστικότητα που επέδειξε η πατρίδα μας», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και πρόσθεσε: «Μία ανάλογη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον στον Έβρο και τα νησιά μας αλλά θα μας βρει έτοιμους, όπως μας βρήκε το 2020».

Εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αλλά και στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων «για την ουσιαστική συμβολή τους την προηγούμενη επταετία για μία κρίση που βρήκε τη χώρα μας». Ο κ. Μηταράκης παρέδωσε δύο τιμητικές πλακέτες για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του μεταναστευτικού, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΥΕΘΑ: «Τέλος» οι Ένοπλες Δυνάμεις από την καθημερινή διαχείριση του μεταναστευτικού (newskamatero.eu)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά