Rafale: Η πτήση πάνω από την Ακρόπολη

 Με τιμητική διέλευση πάνω από την Ακρόπολη, λίγο προτού τροχοδρομήσουν στην Τανάγρα, σηματοδοτείται η ένταξη στην 332η Μοίρα «Γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας των πρώτων έξι Rafale.

Live η τελετή παραλαβής

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένωνΌροι)

Τα έξι μαχητικά, απογειώθηκαν από το Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία και πετούν απευθείας προς την Ελλάδα, αναμένεται δε να εμφανιστούν πάνω από την Αθήνα λίγο μετά τις 12:00.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θα μιλήσει, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Live η ΕΡΤ

Παναγιωτόπουλος: Πολλαπλασιάζεται η αποτρεπτική ισχύς

Για ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος μιλώντας στο Politico, αναφερόμενος στη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale. 

 

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά