ΠΟΜΕΝΣ: Θέλουμε αξιοπρέπεια και ευαισθητοποίηση για τους συναδέλφους μας με επιμέλεια ΑμΕΑ

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΕΣΑμεΑ

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται για ακόμη μία φορά στο θέμα της στέγασης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε αναδείξει με τα

     (δ) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1476-pomens-stegasi-oikogeneion-stratiotikon-pa-me-epimeleia-atomon-me-eidikes-anagkes-amea

και (ε)  https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1589-pomens-stegasi-oikogeneion-stratiotikon-tis-pa-me-epimeleia-atomon-me-eidikes-anagkes-arsi-tis-adikias

σχετικά, προκειμένου να εκφράσει ειδικότερα την έντονη αντίδραση της και να σας μεταφέρει την απόγνωση και τον προβληματισμό των θιγόμενων συναδέλφων, για την απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να περιορίσει τα δικαιώματα οικογενειών στρατιωτικών που έχουν την επιμέλεια  Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

2.   Συγκεκριμένα και σύμφωνα τα καθοριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 16 του (α) σχετικού, οι οικογένειες των συναδέλφων μας με μέλος ΑμεΑ διέμεναν στα Οικήματα Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) της ΠΑ άνευ χρονικού περιορισμού.

3.   Ωστόσο, με το (γ) όμοιο, με απόφαση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας οι δικαιούχοι στέγασης της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχουν σύζυγο ή παιδί ΑμεΑ, διαμένουν στα ΟΣΕΑΑΥ κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, μέχρι πέντε (5) έτη.

4.   Ως εκ τούτου, οι οικογένειες στελεχών με μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν συμπληρώσει το ανωτέρω χρονικό όριο, καλούνται σε αναζήτηση στέγης, τη στιγμή που η αντιμετώπιση των ιδιάζουσας μορφής ανίατων ασθενειών, τους έχει επιφέρει δυσβάσταχτες οικονομικές θυσίες και όχι μόνο.

5.   Με την ανωτέρω απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, εγείρονται επιπρόσθετα περαιτέρω σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως, καθόσον όπως είχε τονίσει η Ομοσπονδία μας με το (β) σχετικό https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1148-pomens-stegasi-prosopikoy-lyseis-yparxoun, η κατ’ εξαίρεση αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση στέγασης σε στρατιωτικές κατοικίες πληθώρας κατηγοριών συναδέλφων, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, αποβαίνει σε βάρος του λοιπού προσωπικού και των οικογενειών αυτού, ιδιαιτέρως δε αυτών που αντιμετωπίζουν οξέα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργώντας σε βάρος τους δυσμενή διακριτική μεταχείριση και φαινόμενα ευνοιοκρατίας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, καταλύεται κάθε έννοια κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και ισονομίας.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΕΣΑμεΑ

6.   Κατόπιν των ανωτέρω, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επικαλούμενοι μεταξύ άλλων:

      α.    Την εκ νέου δραματική επιστολή – γροθιά στο στομάχι, του συναδέλφου μας Aσμία (ΕΜΑΓ) Θ.Δ. πατέρα τεσσάρων (4) παιδιών εκ των οποίων το ένα πάσχει από διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμό, επιληψία και βαριά νοητική υστέ­ρηση με Δείκτη Νοημοσύνης <30%  και η αναπηρία του ανέρχεται σε ποσοστό 80%.

Ο συνάδελφος μας ο οποίος  είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει από τα Οικήματα Στέγασης  (ΟΣΕΑΑΥ) σύμφωνα με τον καινούργιο κα­νονισμό, ζητά από την Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας να ξαναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να του επιτρέψει να συνεχίσει την ήρεμη και κανονική ζωή του, προσφέροντας στα παιδιά του αγάπη και χαμόγελο.

      β.    Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Κρατών μελών της να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρίες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή και τα εργαλεία για τη βελτίωση της ζωής τους και να βελτιώσουν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρίες, με βάση τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ.

     γ.    Την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που υπεγράφη από τα Κράτη μέλη του ΟΗΕ όπου στο Προοίμιο αυτής (παραγρ. ‘’τ’’ ) αναφέρεται:

‘’Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ΑμεΑ ζουν σε συνθήκες φτώχειας, και αναγνωρίζοντας εν προκειμένω την κρίσιμη ανάγκη να εξεταστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της ένδειας στα ΑμεΑ’’

αιτούμαστε την επαναφορά της διάρκειας στέγασης των συναδέλφων μας που έχουν σύζυγο ή παιδί ΑμεΑ, στα Οικήματα Στέγασης (ΟΣΕΑΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην πρότερη κατάσταση.

7.   Προσβλέπουμε στην ευαισθησία σας και στην εκπεφρασμένη θέληση σας να είστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τον νοσούντα άνθρωπο και ευελπιστούμε στη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος, με γνώμονα το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, απέναντι σε συναδέλφους που επιφορτίζονται με το έργο της εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), αλλά και στο αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων αυτών, για μια αξιοπρεπή συμμετοχή στην Ελληνική Οικογένεια.

8.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

                                                                                                                 Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά