Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση - Επαναξιολογούνται όλα τον Σεπτέμβριο

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ© CNN.gr ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάση δυνάμει θα ξεδιπλωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την υγειονομική «στεγανοποίηση» που θα αποτρέψει την εξάπλωση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα» τη στιγμή που η εμβολιαστική εκστρατεία έχει πλέον εισέλθει σε νέα φάση με την ενεργοποίηση του όπλου της υποχρεωτικότητας.

Ο μήνας της κρίσης

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταδιακά στην υλοποίηση της και με την εισαγωγή της νομοθετικής ρύθμισης θα επιδιώξει την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της στους αριθμούς των εμβολιασμών. Αυτός θα είναι ο βασικός δείκτης από τον οποίο θα εξαρτηθεί, εάν στην επαναξιολόγηση που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα δηλαδή θα έχουν παρέλθει τα δυο ορόσημα της υποχρεωτικότητας, θα απαιτηθεί μια αλλαγή πλεύσης.

Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι η ποινή της αναγκαστικής άδειας άνευ αποδοχών, δεν μπορεί να ισχύσει επ’αόριστον, και έπειτα από αυτό το χρονικό σημείο θα κριθούν τα επόμενα βήματα.

Η ρύθμιση για τις ποινές

Στην νομοθετική ρύθμιση κατά πληροφορίες θα συμπεριληφθούν και οι διατάξεις για την δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, με fast-track διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά προκύψουν.

Για τις κοινωνικές δομές θα εφαρμοστεί το μοντέλο του περασμένου Μαρτίου, όταν οι έκτακτοι διορισμοί έγιναν εντός τριών εβδομάδων, αυξάνοντας το έμψυχο δυναμικό κατά 33%. Ο συγκεκριμένος κλάδος, άλλωστε, ανοίγει τον χορό της υποχρεωτικότητας, γιατί καταγράφει χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στους εργαζόμενους, σε σχέση με τα αντίστοιχα των φιλοξενούμενων σε αυτές.

Ειδικότερα ενώ σε ιδιωτικές και δημόσιες ΜΦΗ, οι ωφελούμενοι έχουν εμβολιαστεί κατά 85% και 78% αντίστοιχα, το εμβολιασμένο προσωπικό στις ιδιωτικές δομές ανέρχεται στο 65% και στις δημόσιες δομές λίγοτεροι από τους μισούς είναι εμβολιασμένοι και συγκεκριμένα το 43%.

Η ώθηση στα ραντεβού

Παρόλα αυτά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον ρυθμό που μπορεί να αναπτύξει η «Επιχείρηση Ελευθερία», μετά το λανσάρισμα των κινήτρων και των μέτρων, κάθε άλλο παρά υποβαθμίζουν το επίπεδο συναγερμού στο οποίο έχει τεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο υγειονομικός μηχανισμός.

Σε κάθε περίπτωση όμως η καταγραφή δείχνει τριπλασιασμό στον αριθμό των ημερήσιων αριθμών ραντεβού, από τις 15.000 που κλείνονταν έως τις δυο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου.

Όπως έγραφε το CNN Greece, μόνο μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και έως στις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης, 41.200 πολίτες προγραμμάτισαν το ραντεβού τους και συνολικά στο 24ωρο από την 12η έως την 13η Ιουνίου 45.000 ωφελούμενοι μπήκαν στις σχετικές πλατφόρμες όπου καταγράφηκαν περισσότεροι από 80.000 ραντεβού. Είναι ενδεικτικό δε, ότι από τις 28 Ιουνίου, όταν και ενεργοποιήθηκε η κάρτα Ελευθερίας, περισσότεροι από 100.000 νέοι ηλικίας από 18 έως 25 ετών μπήκαν στην Εθνική Εμβολιαστική Εκστρατεία.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη καταγραφή, που δημοσιοποίησε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, συνολικά 5,3 εκ. πολίτες, δηλαδή 60% του ενηλίκου πληθυσμού, συμμετέχουν έως τώρα στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία.

Αναλυτικότερα:

  • 18-29 ετών 1 στους 3 (33,6%) / 471 χιλιάδες από 1,401 εκατ. πολίτες
  • 30-44 ετών 1 στους 2 (47,2%) /1,006 εκ. από 2,133 εκατ. πολίτες
  • 45-59 ετών 2 στους 3 (64,2%) / 1,487 εκ. από 2,316 εκατ. πολίτες
  • 60 ετών και άνω 3 στους 4 (75,8%) / 2,312 εκ. από 3,069 εκατ. πολίτες

.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά