Παναγιωτόπουλος: η καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών «ΕΣΤΙΑ» δεν έχει περιέλθει, επισήμως, μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η βουλευτής κα Φωτεινή Μπακαδήμα, με θέμα «Καταγγελίες πως τοποθετούνται στρατιωτικοί ιατροί σε δομές φιλοξενίας προσφύγων χωρίς να λάβουν φύλλο πορείας» σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Κατ’ αρχάς, η αναφερόμενη καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών «ΕΣΤΙΑ» δεν έχει περιέλθει, επισήμως, μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, το υγειονομικό προσωπικό για την στελέχωση των Τμημάτων Υγειονομικής Υποστήριξης (ΤΥΥ) των Τοπικών Συντονιστικών Κέντρων Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ), καθορίζεται και διατίθεται μετά από έγγραφη διαταγή του υπευθύνου για την κάθε Δομή Σχηματισμού. Τα στελέχη που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας από την έδρα της Μονάδας-Υπηρεσίας τους και σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χλμ, με εξαίρεση τις μετακινήσεις εντός της ευρύτερης περιοχής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα για τη δικαιολόγηση των οποίων απαιτείται η έκδοση φύλλου πορείας. Ανεξάρτητα από την απόσταση δεν καταβάλλονται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας, όταν η διανυθείσα απόσταση καλύπτεται από αστική συγκοινωνία.

 Στις δε περιπτώσεις που η μετακίνηση για εκτέλεση υπηρεσίας δεν υπερβαίνει τα 60 χλμ, χορηγείται στο μετακινούμενο στέλεχος φύλλο μετάβασης σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Συνεπώς, η έκδοση φύλλου πορείας ή μετάβασης αποτελεί αναγκαία διοικητική ενέργεια, για την μετακίνηση και εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, -2- παράβλεψη η οποία όμως ουδέποτε έχει αναφερθεί στις αρμόδιες διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Στην παρούσα χρονική περίοδο, οι ιατροί των ΕΔ που απασχολούνται καθημερινά στις Δομές Φιλοξενίας - ΚΥΤ, είτε με φυσική παρουσία, είτε με ετοιμότητα κλήσης, είναι είκοσι δύο (22). Αναλυτικότερα, δεκαεννέα (19) εξ αυτών ανήκουν στο Στρατό Ξηράς, δύο (2) στο Πολεμικό Ναυτικό και ένας (1) στην Πολεμική Αεροπορία. Εντούτοις, όμως, ο αριθμός του διατιθέμενου στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού είναι καθημερινά μεταβαλλόμενος, διότι εξαρτάται, κατά περίπτωση, από την παρουσία ιατρικού προσωπικού άλλων φορέων, όπως, ΕΟΔΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΚΟ αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.ο.κ. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά