Συντηρητική κατάσχεση του πλοίου που εμβόλισε το «Καλλιστώ» από το ελληνικό δημόσιο








Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν σε συnεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στη συντηρητική κατάσχεση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, “Maersk Launceston” με το αιτιολογικό της πρόκλησης βλάβης του Δημοσίου.


Το πλοίο κατασχέθηκε προσωρινά μέχρι την 9η Νοεμβρίου οπότε και ορίστηκε η νέα δικάσιμος για την υπόθεση.

Η εγγυοδοσία που ορίστηκε από τη διαδικασία των ασφαλιστικών για να αφεθεί νωρίτερα το πλοίο νωρίτερα ανήλθε στο ποσό ρεκόρ για τα ναυτιλιακά δικαστικά χρονικά των 40 εκατ. δολαρίων.

Η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία έρευνας με καταθέσεις αλλά και ελέγχου του υλικού που κατέγραψε το Vessels Traffic Services του Λιμενικού το οποίο ρυθμίζει την κυκλοφορία στο λιμάνι του Πειραιά.

dikastiko
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά