Ο Σκαραμαγκάς θα εξελιχθεί σε μεγάλο στρατιωτικό και εμπορικό Ναυπηγείο

 



Mεγάλες προσδοκίες και σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναγνώρισε στο συνέδριο της Prodexpo για την ακίνητη περιουσία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανος Βλαστός. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορες επενδυτικές εταιρίες, είπε και στόχος είναι να αναβιώσει το Ναυπηγείο για να εξελιχθεί σε μεγάλη στρατιωτική και εμπορική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

  • Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι σε εξέλιξη και η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών προσδιορίστηκε για τις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, με τους υφιστάμενους μετόχους της ΕΝΑΕ αποκλείονται βάσει των προβλεπόμενων στην ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την ανάκτηση παράνομων και ασυμβίβαστων κρατικών ενισχύσεων (2019/C 247/01), δεδομένου ότι η ειδική διαχείριση εντάσσεται στο 3118 της 2ας Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  σχετικά με την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΝΑΕ.

Ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία της ανάπλασης στη Μαρίνα Αλίμου, η επέκταση της οποίας και προς την ανατολική πλευρά και προς την δυτική πλευρά του Ελληνικού θα συμβάλει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, αλλά και σε αντίστοιχες αναπλάσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

banks

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά