Β Κλάδος ΓΕΝ ΑΣΣΥ και μη ΑΣΣΥ




Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη:

Η ηγεσία του  ΓΕΝ και ειδικά ο Β Κλάδος και τα αρμόδια στελέχη του, πολλά έτη είναι ότι χειρότερο για την μέριμνα των στελεχών. Στην πολυετή υπηρεσία μου στο σώμα του ΠΝ δεν εργάστηκαν αντικειμενικά και αμερόληπτα και να μεριμνούν για το προσωπικό. 

1.Ουδέποτε φρόντισαν να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των στελεχών με τον Β Κλάδο, όπου θα ενημερωνόταν άμεσα για τα προβλήματα των στελεχών και θα προχωρούσε στις απαιτούμενες ενέργειες. 2. Ουδέποτε τήρησε την ιεραρχία και την αξιοπρέπεια ανάμεσα στα στελέχη ιδίας προέλευσης η μη, όλοι είναι στελέχη και η νομοθεσία τα διακρίνει ανάλογα το έτος που εισήλθαν και το έτος που προήχθησαν στον εκάστοτε βαθμό. 3. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν η έπραξαν ανάλογα με τα προβλήματα των στελεχών για την ύπαρξη νομοθεσίας για την επίλυση αυτών. 4. Στα σώματα Στρατού και Αεροπορίας όποιος δηλώσει παραμονή για ΕΟΘ παραμένει, το μοναδικό σώμα που επιλέγει με κριτήρια που κανείς δεν γνωρίζει και από την νομοθεσία δεν προβλέπονται, είναι το ΓΕΝ όπου επιλέγει στελέχη μόνο ΑΣΣΥ και τα γνωστά που χρόνια παραμένουν στις ίδιες επιτελικές θέσεις και έχουν γνωριμίες πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. 5. Γιατί επιτρέπουν στελέχη που εισήλθαν από το 1982έως και το 1990 με προκήρυξη από 14ετών και χωρίς απολυτήριο λυκείου τα ονομάζουν ΑΣΣΥ και τα προάγουν στον βαθμό του Πλοίαρχου και με 35ετή υπηρεσία και στελέχη που εισήρθαν από το 1991 έως σήμερα με 40ετή υπηρεσία έχουν τον ίδιο αποστρατευτικό βαθμό καθώς και τα στελέχη μη ΑΣΣΥ πού έχουν εισέλθει από το 1986 έως το 1989 με προκήρυξη αλλά απόφοιτοι λυκείου και υπηρετούσαν να έχουν επειδή ο Β Κλάδος  επέλεξε αποστρατευτικό βαθμό Πλωτάρχη, ενώ βάση νομοθεσίας προβλέπεται εν ενεργεία Αντιπλοίαρχου και αποστρατεία.

 6. Γιατί αφαίρεσε τις τεχνικές ειδικότητες από τα στελέχη ΑΣΣΥ και δεν πιστοποίησε τα στελέχη για να εργάζονται και να αποδίδουν για αυτό που εκπαιδεύτηκαν που είναι Ανώτερης Εκπαίδευσης και επειδή δεν έχουν πιστοποιήσει έρχονται ιδιώτες εργολάβοι για να κάνουν τις εργασίες συντηρήσεως/επισκευής και ελέγχων και τα στελέχη Ανώτερης Εκπαίδευσης αντί να εργάζονται είναι όλοι μέσα στα επιτελεία και παρέχουν άλλες υπηρεσίες. 7. τα στελέχη ΑΣΣΥ υπηρετούν 12-14έτη σε πλοία ενώ τα στελέχη μη ΑΣΣΥ υπηρετούν από 25έτη και άνω ποιες είναι οι ηθικές αμοιβές και οικονομικές, όταν τα στελέχη ΑΣΣΥ μένουν 14έτη Υπαξιωματικοί 5έτη Ανθυπασπιστές και 21 έτη Αξιωματικοί και χωρίς ειδικότητα ενώ τα στελέχη μη ΑΣΣΥ παραμένουν 30έτη υπαξιωματικοί και 5έτη Ανθυπασπιστές και έχουν ειδικότητα και 6-7 κλιμάκια διαφορά μειωμένη συντάξεως. 8. Βάση νομοθεσίας έπρεπε να προαχθούν στελέχη μη ΑΣΣΥ σε Σημαιοφόροι τους πέρασαν και ειδικό σεμινάριο το 2019 για να τους προάγουν μέσα στον Δεκέμβριο, δεν προήχθησαν γιατί άραγε? αλλά προάγουν νεότερα στελέχη ΑΣΣΥ όπου δεν προβλέπεται βάση νομοθεσίας όταν δεν προάγονται τα αρχαιότερα στελέχη. 9. Δυστυχώς κάποιοι Ανώτατοι Αξιωματικοί ξέχασαν όταν υπηρετούσαν από τον βαθμό του Σημαιοφόρου ώς τον βαθμό του Αντιπλοίαρχου στα Πλοία το πλήρωμα τους, τα στελέχη αυτά που καθημερινά έδιναν τα μέγιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες κατά τις επιχειρήσεις και αποστολές του πλοίου και τα εύσημα που έπαιρναν και έδιναν και δίνουν ακόμα και ως Ανώτατοι που αποτελούν την ηγεσία αλλά είναι λόγια ανούσια, όταν οι πράξεις τους και οι αποφάσεις τους που είναι ενήμεροι για τις ηθικές αδικίες είναι ανύπαρκτες και απαξιωτικές, ενώ ευεργετικές για ορισμένα στελέχη ΑΣΣΥ. 10. Βάση ποιας νομοθεσίας προάγονται τα στελέχη ΑΣΣΥ  και προήγαν και τα παλαιά στελέχη ναυτόπαις και σδυτεν μέχρι αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 1989 στον βαθμό του Πλοίαρχου αλλά δεν προάγουν βάση νομοθεσίας τα στελέχη μη ΑΣΣΥ στον βαθμό του Αντιπλοίαρχου.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά