Προβλήματα με τις αποσπάσεις Στελεχών ΠΝ από τη Κρήτη με τρία παιδιά



 Αποσπάσεις Στελεχών από τη Νήσο Κρήτη
ΣΧΕΤ : α. Ν.3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167, «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελε-χών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμε-ων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις»)
β. Υπ΄ αριθμ. Φ.411/1/294483Σ.797 ΥΑ «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέ-σεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»
γ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/10.2.2018/Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Χ.

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της υποπερίπτωσης α΄ της περίπτωσης (2) της υποπαραγράφου α΄ της παρ. 1 του άρθρου 5 του (α) σχετικού, για τις τακτικές μεταθέσεις των στελεχών των ΕΔ λαμβάνεται υπόψη, μεταξύ των άλλων και το κοινωνικό κριτήριο με βάση την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών, ήτοι πολυτεκνία, τριτεκνία κλπ.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 7 της (β) σχετικής, καθορίζεται ότι τα στελέχη των ΕΔ αποσπώνται βάσει των υπηρεσιακών και των κοινωνι-κών κριτηρίων του άρθρου 6 του ν.3883/2010, ενώ δεν ισχύει ο περιορισμός του δευτέρου εδαφίου της υποπερίπτωσης α΄ της περίπτωσης (2) της υποπαραγράφου α΄ της παρ. 1 του αυτού άρθρου, ωστόσο η διοίκηση οφείλει να επιλέγει κατ΄ αρχάς μεταξύ των στελεχών που δεν υπάγονται στις εν λόγω κατηγορίες.
Με το (γ) σχετικό έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μας γνώρισε ότι συνάδελφοί μας, εκ των οποίων κάποιοι τρίτεκνοι, με τέκνα μάλιστα μικρότερα του έτους, που υπηρετούν σε Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κρήτη, ενώ είναι γνωστή στη διοίκηση η οικογενειακή τους κατάσταση, διατάχθηκαν να αποσπασθούν για την προπαίδευση στρατευσίμων της Α΄ ΕΣΣΟ 2018, στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΟΡΟΣ (ΚΕ ΠΟΡΟΣ), στη νήσο Πόρο. χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις της (β) σχετικής.
Με αφορμή την εξαγγελία του κ. ΥΕΘΑ για το έτος που διανύουμε (2018) να γίνει
έτος μέριμνας προσωπικού και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε παρόμοια θέματα, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το προσωπικό που αποσπάται για την ως άνω υπηρεσιακή αποστολή, ιδιαίτερα των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη νήσο Κρήτη και εμπίπτουν στα κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 5 του (α) σχετικού.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας Μαστρογιαννάκης Χρίστος Λοχαγός (ΠΒ) 693111606

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά