Καμμενος: Δημιουργούμε Special Forces Joint Command





Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,  παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:
 .

Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον  δεν θα μιλάμε μόνο για τα χωρικά ύδατα της χώρας αλλά και για την οικονομική ζώνη, η οποία επεκτείνεται αρκετά μίλια από ό,τι που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Όπλων σε αυτή τη νέα εποχή.

Είναι μία εποχή που βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται προκλήσεις από την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επιχειρησιακό.

Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την Πατρίδα όπως έχουν διδαχθεί στις Σχολές Ευελπίδων οι Αξιωματικοί που σήμερα υπηρετούν και εκείνοι που έφυγαν και παραμένουν έφεδροι. Θα πολεμήσουμε όπως οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούν, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας.

Και αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι πρόκληση να επισκεπτόμαστε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, τον ελληνικό χερσαίο χώρο και τον ελληνικό εναέριο χώρο, τους απαντώ: δεν είναι πρόκληση, είναι καθήκον της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας να βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος, να αποδίδουν τον οφειλόμενο φόρο και τιμή στους ήρωες και να παραμένουν εκεί μέχρι τέλους.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προικίσουμε τις Ειδικές Δυνάμεις με εξοπλισμό αιχμής, όπως για παράδειγμα σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στο υψηλό έργο και στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ήδη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν στην ανακοίνωση της ιδρύσεως της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην επιτυχία μιας ολιστικής προσέγγισης, και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού και των Μονάδων, την εναρμόνιση με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων - υβριδικών απειλών και προκειμένου να δύνανται να εκτελούν με επιτυχία όλα τα επιχειρησιακά έργα που απορρέουν από την αποστολή τους.

Δημιουργούμε δηλαδή ένα Special Forces Joint Command, το οποίο θα ακολουθηθεί από το νέο ρόλο που θα παίξει η ΑΣΔΕΝ στο Αρχιπέλαγος και την πλήρη αναδιοργάνωση των πεζοναυτών μας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αφού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στο ΣΑΓΕ και αφού γίνουν οι πρώτες πιλοτικές επιχειρήσεις.

Επισημαίνω εκ νέου ότι προωθήσαμε και την αποκατάσταση των αδικιών σχετικά με τα επιδόματα επικινδυνότητας στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και θέλω να ζητήσω συγγνώμη σε όλα τα στελέχη τα οποία υπέστησαν αυτά τα χρόνια της κρίσης αυτή την τεράστια αδικία σε βάρος του εισοδήματός τους.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά