Εγκαινιάζεται το <λιοντάρι> της Τρίπολης που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια του στρατού!





Έρχεται την 25η Μαρτίου (πιθανή ημερομηνία) στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να εγκαινιάσει το μνημείο που βρίσκεται πάνω από το στρατόπεδο, γνωστό ως λιοντάρι που στο εσωτερικό του έχει μια μικρή εκκλησία!

Αν δεν έβαζε πλάτη ο στρατός με το άξιο προσωπικό του σίγουρα ακόμα έτσι θα ήταν για πολλά χρόνια.

Ο στρατός τελειώνει τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου να παραδοθεί και να είναι επισκέψιμο!!




Παρακάτω σας δίνω πάλι το άρθρο που είχα γράψει πρώτη για αυτό το 2016:


Δεσπόζει αγέρωχο πάνω από το στρατόπεδο της Τρίπολης το μνημείο με το λιοντάρι!!!

Ένα έργο που ξεκίνησε το 2004 και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Ο κ. Αργύρης Πετρονώτης με την βοήθεια της αρχιτέκτων Δέσποινας Φρέντζου ο οποίος κατάγεται από την Στεμνίτσα  Αρκαδίας και μένει χρόνια στην Θεσσαλονίκη στην οποία ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου εκπληρώνει το όνειρό του προς τιμή του αδερφού του ο οποίος σκοτώθηκε στον πόλεμο του 40.

Ο κ. Πετρονώτης έδωσε όλη την περιουσία του και η αδερφή του όλα τους τα χρήματα για να χτίσουν το μνημείο αφιερωμένο στους Αρκάδες πολεμιστές του 1940-1941.

Το οικόπεδο πάνω στο οποίο χτίστηκε είναι περιουσία του Στρατού και με βάση αυτό (και εφόσον κανένας από τις αρχές δεν δέχτηκε να παραχωρήσει έκταση για αυτό το λόγο) την επισκέφτηκαν χθές ο Γενικός Επιθεωρητης Στρατού Ι Ηλιόπουλος μαζί με τον κ. Πετρονώτη και κλιμάκιο ώστε να δει τις ελλείψεις και να συνεχίσει να βοηθήσει το ΓΕΣ όπου αλλού χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο κ. Πετρονώτης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την προσφορά του Στρατού.

Το μνημείο αποτελεί κόσμημα για την Αρκαδία, περιέχει γύρω του 600 ονόματα πεσόντων Αρκάδων που έπεσαν στον πόλεμο 1940-1941 και μέσα έχει εκκλησία!!

Είναι ότι ωραιότερο έχουμε δει και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή!!




Πολύ σύντομα θα είναι επισκέψιμο!!!




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά