Παπαδημητρίου: Μόνο για τους στρατιωτικούς η εξαγορά «κόκκινων δανείων» Πηγή: Παπαδημητρίου: Μόνο για τους στρατιωτικούς η εξαγορά «κόκκινων δανείων»


Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi
Μόνο για στρατιωτικούς θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς κόκκινων δανείων σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο  ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνει ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά «κόκκινων» δανείων θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς, καθώς «βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν».

Επιπλέον προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο Κατσέλη «που θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων».

Οπως ανέφερε  «δεν θα επιτρέψουμε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να επωφελούνται εις βάρος των έντιμων νοικοκυριών», τονίζει ο υπουργός και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, «επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ο κ. Παπαδημητρίου υπεραμύνεται των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων, λέγοντας ότι απαιτούνται δικλείδες ασφαλείας «ώστε να αποτραπεί η δόλια χρήση του μηχανισμού», ενώ αναφέρει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε βελτιώσεις και επεκτάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τέλος, για το σκάνδαλο Novartis λέει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος «όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες χώρες», καθώς «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει θέμα ή ότι πρόκειται για κάποια σκευωρία»


Πηγή: Παπαδημητρίου: Μόνο για τους στρατιωτικούς η εξαγορά «κόκκινων δανείων» | iefimerida.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά