Και η Δυναμική Ένωση Ρόδου στην ΠΟΜΕΝΣ




Η ΠΟΜΕΝΣ χαιρετίζει στους κόλπους της, την δέκατη πέμπτη(15η) σε ημερολογιακή σειρά ένταξης Ένωση Στρατιωτικών, αυτήν της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.
Η Ένωση Στρατιωτικών Ρόδου από ημέρα ιδρύσεώς της, ο σημερινός Πρόεδρος της και τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. έχουν αγκαλιαστεί από την εμπιστοσύνη πλήθους συναδέλφων των, που υπηρετούν στην Ρόδο, όπως αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των εκπροσώπων του πρωτοβάθμιου που εξελέγησαν για το δευτεροβάθμιο όργανο.
Ως ΠΟΜΕΝΣ ασπαζόμενοι την ευχή του ΔΣ της Ένωσης Ρόδου, ότι όλοι μαζί να προχωράμε ενωμένοι, καλωσορίζουμε τα μέλη και τις θέσεις της Ένωσης αυτής, ευχόμενοι καλή αρχή και δημιουργική πορεία.


ΘΕΜΑ:  Αίτηση ένταξης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών                «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.».

ΣΧΕΤ :  α.  119/16Φ.ΔΣ/2018/02 Φεβρουαρίου 2018/Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ/ Υπ’ αρίθμ.: 01/2018                    Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου.               β.  132/19Φ.ΔΣ/2018/ 13 Φεβρουαρίου 2018/ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Υπ’ αρίθμ.: 02/2018       Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου.  γ.  139/20Φ.ΔΣ/2018/ 18 Φεβρουαρίου 2018/Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ/ Διαγραφή από ΠΟΕΣ.                              Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα των σχετικών (α) και (β) ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, όπως αυτό προέκυψε από τις αρχαιρεσίες εκλογών της 28ης Ιανουαρίου 2018 και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 του Ν.4494/201, αποφάσισε κατά απόλυτη πλειοψηφία την προσχώρηση του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.». 

              Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατόπιν εμπεριστατωμένης ενημέρωσης και σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών υπ’ αρίθμ.: 254/2018 που εκδόθηκε στις 22/01/2018 και που αναγνωρίζει κατά τρόπο αποκλειστικό για τα συμφέροντα των εν ενεργεία Στρατιωτικών την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.Ο.Μ.Ε.Ν.Σ.» και διατάσσει την διαγραφή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών  «Π.Ο.Ε.Σ.» από τα ειδικά βιβλία των επαγγελματικών οργανώσεων του Ν.1712/1987, καθώς και από τα βιβλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Ν.1264/1982.                              Επιπλέον και σύμφωνα με το άρθρο 30Γ του 1264/1982, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 50 του Ν.4407/2016 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 26 του Ν.4494/2017, όλες οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών, για να μπορούν να εκπροσωπούν νόμιμα τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών σε κάθε Περιφέρεια (Ο.Τ.Α) ή Περιφερειακή Ενότητα του Ν. 3852/2010 (Α΄87), υποχρεούνται να εκπροσωπούνται από ένα δευτεροβάθμιο σωματείο, με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», όποτε στην παραπάνω απόφαση μας δεν χρειάζεται σχετική απόφαση της ΓΣ του σωματείου.

                  Κατόπιν των ανωτέρω, το σωματείο μας για να μπορεί να λειτουργεί και να εκπροσωπεί νόμιμα τα συμφέροντα των εν ενεργεία Στρατιωτικών που υπηρετούν στην
   



Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.)
Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, οφείλει και υποχρεούται, να λειτουργεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και να σέβεται πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις.

              Για τους λόγους αυτούς και σύμφωνα των αποφάσεων των σχετικών (α) και (β) σας γνωστοποιούμε ότι, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου «Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.», αιτείται την ένταξη και εγγραφή της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.», σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού σας και προς τον σκοπό αυτό προσκομίζουμε επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά.:

1. Αντίγραφο του εγκεκριμένου καταστατικού μας. 2. Επικυρωμένο αντίγραφο μητρώου μελών ανά Κλάδο.  3. Αντίγραφο Πρακτικού Εφορευτικής Επιτροπής αποτελεσμάτων αρχαιρεσιών της 28ης Ιανουαρίου 2018. 4. Αντίγραφο του Πρακτικού σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου. 5. Αντίγραφο Βεβαίωσης της Εφορευτικής Επιτροπής για αντιπροσώπους στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. 6. Αντίγραφο καταστάσεως ψηφίσαντων μελών στις αρχαιρεσίες εκλογών της 28ης  Ιανουαρίου 2018. 7. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τα μέλη της Ένωσής μας, για τα οποία θεμελιώνεται το αμετάθετο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 26 του ν.4494/2017.               Καλούμε και τις υπόλοιπες Ενώσεις, να ακολουθήσουν τον δρόμο της νομιμότητας, να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δικαιοσύνης και να αφήσουν κατά μέρους το όποιο συναίσθημα και εγωισμό. Η οδός των δικαστηρίων για τις μεταξύ μας διαφωνίες πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, σε τίποτα μα σε τίποτα δεν ωφελεί μόνο διχάζει και μόνο αρνητικό αντίκτυπο έχει στους συναδέλφους, ποιος ξεκίνησε τις δικαστικές διαδικασίες πρώτος και ποιος δεύτερος δεν έχει καμία σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τον ένα και μοναδικό σκοπό για τον οποίο ιδρυθήκαμε, την εκπροσώπηση των συμφερόντων των εν ενεργεία Στρατιωτικών που υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις. 

              Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου προσβλέπει και ευελπιστεί στην καλή ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.», για την πραγματική εκπροσώπηση των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών και πρακτική επίλυση των προβλημάτων μας.

  Με εκτίμηση.                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                        Ο                                              Ο                                 
                            Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας                           
      Αντώνιος Καρτσωνάκης                   Γιαπιτζόγλου Γεώργιος                       
  Επ.Οπ Λχιας (Τ.ΠΖ)                                Επ.Οπ Επχιας                                                                                                  
Τηλ: 6951369806                      Τηλ: 6934884330
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά