Προκήρυξη Μετάταξης Μονίμων Υπαξιωματικών Ανθυπασπιστών Αποφοίτων ΑΣΣΥ Εθελοντών Μακράς Θητείας ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς




Υπουργική Απόφαση Αριθμ Φ.415/3/413077/Σ.6902/01-08-2017/ΓΕΣ/Β1 (ΔΙΜΣΠ ΡΟ)/4γ

ΦΕΚ 3027/Β/1-9-2017

Προκήρυξη Μετάταξης Μονίμων Υπαξιωματικών Ανθυπασπιστών Αποφοίτων ΑΣΣΥ Εθελοντών Μακράς Θητείας ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Έχοντας υπόψη:
α. Το ν. 3549/2007 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».
β. Τα άρθρα 9 έως 13 του ν. 3883/2010 «Υπηρεσιακή Εξέλιξη κι Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Θέματα Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και Συναφείς Διατάξεις», (Α' /167/2492010) όπως έχουν τροποποιηθεί με το ν. 4278/2014 (Α' /157/ 482014) «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» το ν. 4361/2016 «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» (Α' /10/ 0122016) και το ν. 4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας ΥΕΘΑ και άλλες διατάξεις» (Α' /134/ 2772016).
γ. Το ν. 3861/2010 «Ενίσχυση της Διαφάνειας Ανάρτηση Νόμων Πράξεων στο Διαδίκτυο».
δ. Το ν. 4009/2011 «Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της Ποιότητας των Σπουδών και Διεθνοποίηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» (Α' /195/692011).
ε. Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα π.δ. 63/2005 (Α' /98/ 2242005).
στ. Την υπ' αριθμό Υ24/6102015 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτριο Βίτσα (Β' /2144/ 6102015)».
ζ. Την υπ' αριθμό 100/1952017 απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, προκηρύσσουμε:

1.Τη μετάταξη, για το έτος 2017 Μονίμων Ανθυπασπιστών-Υπαξιωματικών, αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), κατόχων πτυχίου Α.Ε.Ι. ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής στο Σώμα των Αξιωματικών με ειδικότητα Αξιωματικού για την κάλυψη πέντε (5) κενών οργανικών θέσεων Ανθυπολοχαγού καθώς και τη μετάταξη Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής, στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών για την κάλυψη δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίο φέρουν.
2.Ο όρος «ενδιαφερόμενος» και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρεται σε άνδρες και γυναίκες.
3.Ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σύμφωνα με την παράγραφο 1ιστ, του άρθρου 1, του (β) σχετικού και την παράγραφο 1α του άρθρου 2 του (α) ομοίου νοούνται, τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής θα αναφέρονται ως «Α.Ε.Ι.».
4.Ο Τεχνολογικός τομέας σύμφωνα με την παράγραφο 2β του άρθρου 1 του (γ) σχετικού περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής θα αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.».
5.Ο αριθμός των θέσεων μετάταξης, η κατανομή τους σε Σώματα του Στρατού Ξηράς, καθώς και τα απαραίτητα πτυχία καθορίζονται όπως παρακάτω:
α. Για την μετάταξη Μόνιμων Ανθστών-Υπξκών αποφοίτων ΑΣΣΥ, στο Σώμα των Αξιωματικών, κατανέμονται πέντε (5) Νομοθετημένων Οργανικών Θέσεων (ΝΟΘ) Ανθυπολοχαγών στα Σώματα Τεχνικό, Υγειονομικό, Οικονομικό,Έρευνας Πληροφορικής ως εξής:
(1)Τεχνικό Σώμα
Μία (1) θέση Μηχανολόγου Μηχανικού για τη κάλυψη της οποίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού, του Ε.Μ.Π. ή αντίστοιχου Τμήματος Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
(2)Υγειονομικό Σώμα
Δύο (2) θέσεις με την ειδικότητα Νηπιαγωγού, για την κάλυψη των οποίων απαιτείται η κατοχή πτυχίου Α.Ε.Ι. Νηπιαγωγού, Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
(3)Οικονομικό Σώμα
Μία (1) θέση Οικονομικού για τη κάλυψη της οποίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου Α.Ε.Ι. Οικονομικών ή Οικονομικών Επιστημών ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
(4)Σώμα Έρευνας Πληροφορικής
Μία (1) θέση Αναλυτή Προγραμματιστή Η/Υ για τη κάλυψη της οποίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου Α.Ε.Ι. Πληροφορικής ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
β. Δώδεκα (12) ΝΟΘ Μον. Υπαξιωματικών οι οποίες θα καλυφθούν με μετάταξη ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού και στα Σώματα Εφοδιασμού Μεταφορών και Γεωγραφικού, όπως παρακάτω:
(1)Όπλο Αεροπορίας Στρατού
Δύο (2) θέσεις Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας για τη κάλυψη των οποίων απαιτείται:
(α) Η κατοχή πτυχίου Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής.
(β) Πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον Β' βαθμίδας (H/C1).
(γ) Ιατρικό πιστοποιητικό από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (Κ.Α.Ι.) σύμφωνα με το Παράρτημα «Β» του π.δ. 11/2014.
(2)Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών
(α) Τρείς θέσεις (3) Τεχνολόγου Τροφίμων για την κάλυψη των οποίων απαιτείται η κατοχή πτυχίου Τ.Ε.Ι. Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ή πτυχίο Α.Ε.Ι. Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής.
(β) Τρείς θέσεις (3) Τεχνολόγου Πετρελαιολιπαντικών για την κάλυψη των οποίων απαιτείται η κατοχή πτυχίου Τ.Ε.Ι. Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου ή πτυχίο Α.Ε.Ι. Μηχανικού Τεχνολογίας και Φυσικού Αερίου του Ε.Μ.Π. ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής.
(γ) Μία (1) θέση ειδικότητας Χημικού για την κάλυψη της οποίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου Α.Ε.Ι. Χημικού Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
(δ) Δύο (2) θέσεις ειδικότητας Χημικού Μηχανικού, για την κάλυψη των οποίων απαιτείται η κατοχή πτυχίου Χημικού Μηχανικού του Ε.Μ.Π. ή αντίστοιχου Τμήματος Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. ή ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
(3)Σώμα Γεωγραφικού
Μία (1) θέση Τοπογράφου Γεωγραφικού για την κάλυψη της οποίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου του Ε.Μ.Π.Α.Π.Θ. ή αντίστοιχου Τμήματος Πολυτεχνικών Σχολών ή πτυχίο Τμήματος Γεωγραφίας Α.Ε.Ι. ή Τμήματος Τ.Ε.Ι. Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή ισότιμων αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών αλλοδαπής.
6.Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάταξης έχουν:
α. Οι Μόνιμοι Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς που προέρχονται από ΑΣΣΥ, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την ονομασία τους ως Υπαξιωματικοί και είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. ή κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
β. Οι ΕΜΘ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα ή είναι κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
γ. Οι ΕΠΟΠ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους και έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα ή είναι κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής.
7.Για την αξιολόγηση της αίτησης μετάταξης λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω κριτήρια:
α. Το αντικείμενο και ο βαθμός του υποβληθέντος πτυχίου, το οποίο πρέπει να προσιδιάζει σε ειδικότητα της προς κάλυψης θέσης.
β. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αναλόγως του αντικειμένου τους.
γ. Τα ουσιαστικά προσόντα του ενδιαφερομένου της τελευταίας δεκαετίας, ο βαθμός των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».
δ. Ο βαθμός αποφοίτησης του ενδιαφερομένου από τα προβλεπόμενα Σχολεία της ειδικότητας του ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».
ε. Οι τυχόν πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στον υποψήφιο την τελευταία δεκαετία, αναλόγως του χρόνου επιβολής τους και της βαρύτητας της παράβασης, κατά την αιτιολογημένη κρίση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ).
8.Ειδικότερα για τα στελέχη που θα υποβάλλουν αίτημα μετάταξης για τις θέσεις των Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας, αυτοί θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά (α) και (β) της παρ 5 β (1) του παρόντος. Το Β1(ΔΙΜΣΠΡΟ)/4γ μετά την συγκέντρωση των εν λόγω αιτήσεων να αποστείλει κατάσταση με τα παραπάνω στελέχη στη ΔΑΣ/ΓΕΣ, με μέριμνα της οποίας να κληθούν για την απαιτούμενη ιατρική πιστοποίηση από το Κ.Α.Ι. και σε χρόνο πριν την εισήγηση στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για επιλογή.
9.Θα απορριφθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων που έχουν:
α. Καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση καθ' υποτροπή, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για αδικήματα των άρθρων 15 έως και 41, 46 έως και 48, 51, 69 έως 71, 82 έως και 85, 92 έως και 139, 140, 142 έως και 155 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.
β. Υποβάλλει εκπρόθεσμα το αίτημά τους ή έχουν επισυνάψει δικαιολογητικά τα οποία δεν θα είναι πλήρη ή θα είναι αντικανονικά συμπληρωμένα.
γ. Υποβάλλει αίτημα μετάταξης σε μη Νομοθετημένες Οργανικές Θέσεις (ΝΟΘ) ή έχουν υποβάλλει αίτημα παραίτησης αποστρατείας.
δ. Ανθστές που προάγονται στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και εντάσσονται στο Σώμα των Αξκών, εντός του 2017.
10.Οι επιθυμούντες να υποβάλλουν, μέχρι την 30 Σεπ. 2017, την αίτηση μετάταξης στη Μονάδα ή την Υπηρεσία που υπηρετούν, με επισυναπτόμενο το επικυρωμένο πτυχίο ή τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών που κατέχουν. Εάν το πτυχίο ή ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή τότε αυτά να συνοδεύονται και από την επίσημη μετάφρασή τους καθώς και την αναγνωρισμένη, από την αρμόδια κρατική αρχή ισοτιμία τους με τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα. Οι υποβαλλόμενες αιτήσεις να υποβληθούν σύμφωνα με τα υποδείγματα των Παραρτημάτων «Α» και «Β».
11.Οι Μονάδες ή οι Υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλλουν μέχρι την 5 Οκτ. 2017 με το Στρατιωτικό Ταχυδρομείο ως συστημένη, για λόγους ταχείας και ασφαλούς διακίνησης, την αλληλογραφία που περιλαμβάνει, τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά της προηγούμενης παραγράφου απευθείας στις Διευθύνσεις των Όπλων ή των Σωμάτων του ΓΕΣ που ανήκουν.
12.Οι αρμόδιες Διευθύνσεις αφού συγκεντρώσουν και ελέγξουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, να υποβάλλουν μέχρι την 15 Οκτ. 2017, στην Β1(ΔΙΜΣΠΡΟ)/ΓΕΣ συγκεντρωτικά όλα τα αιτήματα, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 9 της παρούσας, επισυνάπτοντας για κάθε ενδιαφερόμενο τα παρακάτω παραστατικά:
α. Αίτηση μετάταξης.
β. Επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου καθώς και λοιπά δικαιολογητικά που τυχόν τα συνοδεύουν (μετάφραση, αναγνωρισμένη ισοτιμία κ.λπ.).
γ. Συνοπτικά στοιχεία από την υπηρεσιακή κατάσταση του ενδιαφερόμενου (Πλήρες Περιληπτικό Σημείωμα).
δ. Δελτία Επίδοσης από όλα τα υποχρεωτικά Σχολεία στα οποία φοίτησε ο κάθε ενδιαφερόμενος.
13.Η επιλογή των μετατασσομένων γίνεται με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους εντός δέκα (10) ημερών από το τέλος των εργασιών του. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής κατά της παραπάνω απόφασης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίησή της. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξετάζει τις τυχόν υποβαλλόμενες προσφυγές και η απόφασή του κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της, κατόπιν πρότερης υποβολής αιτιολογημένης γνώμης του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου.
14.Η μετάταξη στο Σώμα των Αξιωματικών ή των Μονίμων Υπαξιωματικών, ο καθορισμός ειδικότητας, οι προαγωγές καθώς και η ένταξη των μετατασσομένων στη νέα επετηρίδα, ενεργείται με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
15.Οι μεταταγέντες, εγγράφονται στην επετηρίδα της νέας ειδικότητάς τους μετά τους υπηρετούντες ομοιοβάθμους τους και εξομοιώνονται πλήρως με τους τελευταίους ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, πλην αυτών της μετάταξης.
16.Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στην υπόψη προκήρυξη και για την ομαλή και απρόσκοπτη διενέργεια των μετατάξεων διευκρινίζονται τα παρακάτω:
α. Οι ενδιαφερόμενοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τηρηθούν επακριβώς οι προθεσμίες που καθορίζονται στην παρούσα, οι οποίες είναι δεσμευτικές από την ισχύουσα νομοθεσία.
β. Σε περίπτωση που υπάρξουν προσφυγές, αυτές να υποβληθούν από τον ενδιαφερόμενο απευθείας στην Β1(ΔΙΜΣΠΡΟ)/ΓΕΣ αρχικά με τηλεομοιοτυπία (FAX) και μετά μέσω του Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, προκειμένου να επιτευχθούν οι χρονικές δεσμεύσεις που αναγράφονται στην παράγραφο 13 της παρούσας.
γ. Τα προβλεπόμενα Σχολεία φοίτησης που καθορίζονται στην παράγραφο 7δ της παρούσας, δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο (π.χ. τελευταία δεκαετία), αλλά στο σύνολο των Σχολείων που απαιτείται να φοιτήσει ο υποψήφιος προς μετάταξη, αναλόγως της ειδικότητος και του βαθμού του.
δ. Το κριτήριο του βαθμού αποφοίτησης από τα προβλεπόμενα σχολεία «Λίαν Καλώς», αντιστοιχεί στην κλίμακα βαθμολογίας των υποχρεωτικών σχολείων, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν. 3883/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 του ν. 4361/2016, είναι από 15 έως 18,99 στην εικοσάβαθμη κλίμακα και 75-94,99 στην εκατοστιαία κλίμακα.
ε. Η κλίμακα βαθμολογίας «Λίαν Καλώς» που καθορίζεται στην παράγραφο 7γ της παρούσας αναφέρεται στο σύνολο των ουσιαστικών προσόντων της τελευταίας δεκαετίας και αντιστοιχεί, σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν.δ. 445/1974, σε βαθμολογία 8 ή 9.
στ. Οι Μόνιμοι Ανθστές-Υπξκοί, απόφοιτοι ΑΣΣΥ, οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ ανεξάρτητα του Όπλου ή Σώματος που ανήκουν, μπορούν να δηλώσουν μετάταξη μόνο σε ένα από τα Όπλα-Σώματα της παραγράφου 5 της παρούσας, στα οποία κατανεμήθηκαν ΝΟΘ κατωτέρων Αξιωματικών και Μον. Υπαξιωματικών αντίστοιχα.
17.Το πρόσθετο μηνιαίο κόστος των υπόψη μετατάξεων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των #742,00 €# και θα βαρύνει τις πιστώσεις του Π/Υ ΓΕΣ έτους 2017 ΕΦ 11-200 και ΚΑΕ 0400.
18.Το σχέδιο της παρούσας μονογραφήθηκε από το ΓΕΣ/ΔΟΙ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α»
ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΘΣΤΩΝΜΟΝ. ΥΠΞΚΩΝ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β»
ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΕΜΘΕΠΟΠ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)

(Για τα παραρτήματα βλέπε στο οικείο ΦΕΚ)

Η προκήρυξη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά