Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στην ΕΛΒΟ και στην XXIV TΘΤ‏


Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 τις εγκαταστάσεις της  ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετά την ξενάγησή του στο χώρο και την παράλληλη ενημέρωσή του για τις  δυνατότητες της επιχείρησης από εκπροσώπους των εργαζομένων, ο κ. Τόσκας  επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας να διατηρήσει η ΕΛΒΟ το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. ΥΦΕΘΑ επεσήμανε  την ύπαρξη δυνατοτήτων από πλευράς ΕΛΒΟ για την παραγωγή αμυντικού και μη αμυντικού υλικού. Διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι το ΥΠΕΘΑ προγραμματίζει τη διεύρυνση της συνεργασίας της επιχείρησης και με τις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και με άλλα Υπουργεία και Φορείς για την παραγωγή οχημάτων (ασθενοφόρα, απορριματοφόρα, λεωφορεία), όπως και τη προώθηση συνεργασιών με άλλες χώρες.

 

Ο κ. Τόσκας ανήγγειλε επίσης την εκπόνηση προγράμματος συνεργασίας της ΕΛΒΟ με τα στρατιωτικά εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Μαγνησίας. Τόνισε δε  ιδιαίτερα τη δυνατότητα υλοποίησης καινοτόμων σχεδιασμών με σκοπό την κατασκευή τεθωρακισμένου οχήματος  για λογαριασμό του Στρατού Ξηράς.

 

Κατά την επίσκεψη του κ. ΥΦΕΘΑ παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου και Ζήσης Ζάννας.

 

Νωρίτερα, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε την έδρα της XXIV ΤΘΤ (Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων) στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες της θερινής εκπαίδευσης  σπουδαστών της  ΣΜΥ (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών).







 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά