Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού‏

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τη Σάμο και το Αγαθονήσι, ξεκινώντας σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, τριήμερη περιοδεία στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).
 
Στο στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Σάμο, και στο στρατόπεδο του 289 Μ/Κ ΤΕ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής) το οποίο επίσης επισκέφθηκε, ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του σχηματισμού, ενώ συζήτησε τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. Τόσκας επεσήμανε: «Σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε Νέα Δομή Δυνάμεων η οποία θα δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και, όπου αυτό θα είναι δυνατό, μικρότερο κόστος, χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές του προσωπικού».
 
Ερωτηθείς σχετικά από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ στη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, ο κ. ΥΦΕΘΑ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται θέμα ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο:
 
«Άλλωστε, οι όποιες διεθνείς συμφωνίες της χώρας περνούν μέσα από τη Βουλή», είπε με έμφαση.
 
Ο κ. Τόσκας είχε επίσης συναντήσεις τον Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νικόλαο Κατρακάζο.
 
 
Επίσης ο κ. Τόσκας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, επισκέφθηκε το Αγαθονήσι όπου συναντήθηκε με τοπικές αρχές και κατοίκους και συζήτησε σχετικά με τις συνθήκες και τα προβλήματα διαβίωσής τους. Συναντήθηκε επίσης με τη δύναμη του φυλακίου της Φρουράς του ακριτικού νησιού.
Η περιοδεία του κ. ΥΦΕΘΑ συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 24 Ιουνίου με επίσκεψη σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, με επίσκεψη στη Λέσβο.
 


 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά