Σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)


Κύριε Υπουργέ,

Οι διχαστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις των κ.κ. Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ., της ΕΑΑΑ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν  μόνο τους ιδίους, εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, ως φαντάσματα παλαιάς εποχής, μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσαν, πανελλαδικά, οι μεθοδευμένες, κατά τα τελευταίο έτος θητείας τους, ενέργειές τους, για αλλαγή του νομικού πλαισίου που ρυθμίζει τα θέματα εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

            Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία τους δεν ενεκρίθη ομόφωνα από το Δ.Σ. όπως ανακριβώς αναφέρεται στα αναγραφόμενά τους, αφού ψηφίστηκε μόνο από τα έξι (6) παρόντα μέλη σε σύνολο έντεκα (11) μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ., είχε δε ως μοναδικό στόχο, με το πρόσχημα της πολυφωνίας, να καταστήσει την πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΑ, μειοψηφία στην εκπροσώπησή της στο Δ.Σ. αυτής.

            Από το περιεχόμενο των κειμένων τους, και ειδικότερα από αυτό του κ. Αντιπροέδρου Κων/νου Δελλή (παραίτησή του), ο οποίος σημειωτέον ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως Δόκιμος Υπαξιωματικός 12ης σειράς ΣΤΥΑ, αναδύονται στοιχεία εμπάθειας και υποβάθμισης για το 70% των μελών της ΕΑΑΑ, δηλαδή για τα μέλη που τους ψήφισε και τους εξέλεξε για να τους εκπροσωπούν, τα οποία όμως αποτελούν τελευταία ακούσματα ενός συστήματος που το μοναδικό του μέλημα ήταν η επαναφορά, με τον μανδύα του εκσυγχρονισμού, διατάξεων που κατήργησε ο ν.1911/90 και η, σε εκτέλεση των διατάξεων αυτού, εκδοθείσα, με ημερομηνία 20 Αυγ 2002, ΚΥΑ, ώστε να ποδοπατηθεί η βασική αρχή της δημοκρατίας, που δεν είναι άλλη από την αρχή της πλειοψηφίας.

            Πόσο βάσιμο μπορεί να χαρακτηρισθεί το επιχείρημά τους ότι στο ΔΣ της ΕΑΑΑ εκπροσωπούνται μόνο εν αποστρατεία αξκοί προελεύσεως ΑΣΣΥ, δηλαδή Ανώτερης Εκπαίδευσης, όταν στη σημερινή σύνθεσή του, συμπεριλαμβάνονται δύο (2) ανώτατοι αξκοί Ιπτάμενοι, δύο (2) ανώτατοι αξκοί Εφοδιασμού (Πτυχιούχοι ΑΕΙ) και ένας ανώτερος αξκός Ιπτάμενος Ραδιοναυτίλος (Πτυχιούχος ΑΕΙ) ;

            Πόσο δημοκρατική θα ήταν η εκλογική διαδικασία εάν και μόνο η υποβολή υποψηφιότητας από μέρους ενός ανωτάτου αξκού, αποτελούσε εχέγγυο για την εκλογή του ;

            Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, που εφαρμόσθηκαν με ευλάβεια οι αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας, αποτελεί ύβρις προς το πολίτευμά μας η προώθηση διατάξεων που έχουν ως μοναδικό  στόχο να διχάσουν αξκούς του ιδίου Κλάδου, διαχωρίζοντάς τους σε πολίτες διαφορετικών κατηγοριών, χαρακτηρίζοντάς τους ως "πληβείους" και "πατρικίους".

            Είναι γνωστό σε όλους, ότι συνάδελφοι που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους από τις ΑΣΣΥ, όπως ο κ. Δελλής Κων/νος, μετετάγησαν στη συνέχεια, λόγω λήψεως πτυχίου ΑΕΙ, σε άλλα Σώματα και διέπρεψαν ως Πρόεδροι-Εισαγγελείς Στρατιωτικών Δικαστηρίων, Δντές Δνσεων Κλάδων και Διοικητές Μονάδων. Οι συνάδελφοί μας, που μας τιμούν με την παρουσία τους ως μέλη των Συλλόγων μας, όπως και πολύ μεγάλος αριθμός άλλων συναδέλφων πτυχιούχων ΑΕΙ που επίσης είναι μέλη μας και οι οποίοι δεν μετετάγησαν για προσωπικούς λόγους ή λόγω αδυναμίας-άρνησης της Διοικήσεως να τους εντάξει στην ανάλογη των σπουδών τους ειδικότητα, είναι δυνατόν να αποτελούν συντεχνιακή μάζα που παρεμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΕΑΑΑ ; Αντίθετα, τιμούν την προέλευσή τους, τιμούν τη Σχολή τους και δεν απαξιώνουν τα πρώτα και σπουδαιότερα βήματά τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτελούσαν ιστορικά παραδείγματα που όμοιά τους, σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της συμπεριφορά τους, μόνο στα πέτρινα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς θα μπορούσαμε να συναντήσουμε.

Κύριε Υπουργέ,

Η ανατροπή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΑ, όσο και η διαφαινόμενη προσπάθεια, από τα ίδια πρόσωπα, κατάργησης της διαδικασίας ανάδειξης με εκλογές των ΔΣ των Περιφερειακών Παραρτημάτων που ισχύει εδώ και είκοσι τρια (23) χρόνια, έχει ως στόχο την φαλκίδευση της ψήφου της πλειοψηφίας των μελών της Ενώσεώς μας και τη δημιουργία σχέσης εξάρτησης μεταξύ των Διοικήσεων των Παραρτημάτων και του ΔΣ της Ενώσεως.

Αλήθεια, ποιός φοβάται τις εκλογές ; Ποιός φοβάται την κρίση και τη βούληση των μελών της ΕΑΑΑ ; Γιατί θα πρέπει το Αθηνοκεντρικό σύστημα να διορίζει τα ΔΣ των Παραρτημάτων της Κομοτηνής, του Ηρακλείου Κρήτης, της Λάρισας, της Πάτρας και όλων των υπολοίπων ; Είναι ανίκανοι οι συνάδελφοι των περιοχών αυτών να εκλέξουν εκείνους τους υποψηφίους που θεωρούν ικανότερους ; Και εν πάση περιπτώσει υπάρχει συνάδελφος που θα δεχθεί "διορισμό", υπάρχει συνάδελφος που "φοβάται" την κρίση των μελών, ποιά θα είναι η αξιωσύνη του και ποιος ο αυτοσεβασμός του όταν τοποθετείται "αντ' αυτού", χωρίς να χαίρει της εκτιμήσεως-επιλογής των συναδέλφων του ;

            Ήρθε η ώρα, όλα τα προβλήματα να βρουν τη λύση τους. Όλα τα προβλήματα να τεθούν επί τάπητος. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος, αφού διανύουμε τους τελευταίους μήνες θητείας του σημερινού ΔΣ. Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ της ΕΑΑΑ ήδη έχουν προκηρυχθεί. Καθαρές προτάσεις – καθαρές συμπεριφορές από όλους τους υποψηφίους, πριν και μετά τις εκλογές. Όλες οι απόψεις, όλες οι θέσεις που έχουν εκφρασθεί την τελευταία τριετία, θα πρέπει να τεθούν υπόψη των μελών της ΕΑΑΑ, ώστε τα μέλη να γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει ο κάθε υποψήφιος και χωρίς δεσμεύσεις να επιτελέσουν το καθήκον τους, που είναι η μαζική συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.

            Τελείωσαν τα ψέματα, που λέει και ο σοφός λαός μας, τώρα πλέον τα μέλη της ΕΑΑΑ έχουν το λόγο, αυτοί θα κρίνουν, στα χέρια τους βρίσκεται το μέλλον της Ένωσής μας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό

τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων δια των Προέδρων των

 

ΣΑΣ
Δημ.  Φαλτάϊτς
Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.
ΣΑΣΥΔΑ
Γεώρ. Ρούσσος
Ταξχος (Ο) ε.α.
ΣΑΙΡ
Ιωάν.  Κρανιάς
Ασμχος (Ρ) ε.α.
ΠΑΣΟΙΠΑ
Μ. Παπασταύρου
 
 
Ακριβές Αντίγραφο
ο Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΥΔΑ
 
 
 
 
Ηλίας Γ. Ντούβλης
Σγός (ΥΔΚ) ε.α.
 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά