Επίσκεψη Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες‏ και οδήγησε Μ113 ΤΟΜΠ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τη Χίο τα Ψαρά και τις Οινούσσες,  συνεχίζοντας σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, για δεύτερη μέρα, την περιοδεία του στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).
 Κύρια δραστηριότητά του κ. ΥΦΕΘΑ υπήρξε σειρά επισκέψεων σε μονάδες και φυλάκια της 96 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) η οποία εδρεύει στη Χίο και στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα προβλήματα. Επιθεώρησε δε τον χώρο κατασκευής 7 οικιστικών μονάδων για υπηρετούντες ΕΠΟΠ στο Χαλκιός της Χίου.
 
Ο κ. Τόσκας παραβρέθηκε επίσης σε τακτική εκπαιδευτική άσκηση τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο “ΤΧΗ Πιπίδη Δημοσθένη”. Μάλιστα συμμετείχε συμβολικά σε μέρος της άσκησης ο ίδιος, οδηγώντας ένα Μ113 ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού).
 
Ηρθα για να εξετάσουμε τα αμυντικά θέματα των νησιών του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και  παράλληλα να δούμε τους τρόπους συνεργασίας και να εντοπίσουμε τις  ανάγκες βοήθειας των τοπικών κοινωνιών από το στρατό”, επεσήμανε ο κ Τόσκας μιλώντας σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Σε ειδική αναφορά του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι “τείνουμε χείρα φιλίας στην Τουρκία, όμως δείχνουμε και την αποφασιστικότητα για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των νησιών μας”.
 
Στη Χίο, ο κ. ΥΦΕΘΑ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρματζη.
 
Ακόμα, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα Εθνικά Φυλάκια στα Ψαρά και στις Οινούσσες, όπου επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
 
Ο κ. ΥΦΕΘΑ ολοκληρώνει αύριο την περιοδεία του με επίσκεψη στη Λέσβο.












Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά