Παρατείνεται η θητεία Κωσταράκου;

Πάει για παράταση η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου, όπως όλες οι πληροφορίες λένε. Ο κ.Κωσταράκος συμπληρώνει αύριο 1η Νοεμβρίου δύο χρόνια στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ και φυσιολογικά το ΚΥΣΕΑ θα πρέπει να λάβει μια απόφαση για την παράταση της θητείας του τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο,όταν και θα γίνουν οι κρίσεις.

Υπάρχει ενδεχόμενο έκπληξης; Τίποτα δεν δείχνει ότι η απάντηση είναι ναι. Μπορεί μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπήρχαν συζητήσεις για αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο μετά το αναγκαστικό “πάγωμα” λόγω της κρίσης στη Συρία το κλίμα άλλαξε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι “έλεγχοι” των Αρχηγών έχουν πάρει βαθμολογία ικανοποιητική από τη πολιτική ηγεσία.

Γιατί θα παραμείνει ο στρατηγός Κωσταράκος;

Έχει εκτιμηθεί η διάθεση “συνεργασίας με την κυβερνητική πολιτική” στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολιτική εξαιρετικά σκληρή για το προσωπικό αλλά αυτό δεν έχει σημασία για την κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ. Αντιθέτως προσμετράται στα θετικά του Α/ΓΕΕΘΑ ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει πει ούτε λέξη για τις επιπτώσεις των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Αντιθέτως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το μήνυμά του μέσω twitter με το οποίο στήριζε  τον Χρήστο Σταϊκούρα για την καταβολή βοηθήματος (ΒΟΕΑ) στους στρατιωτικούς!


Την ίδια ώρα που η ιεραρχία σιωπά ,απαιτεί από στρατιωτικούς να μην βγάζουν άχνα για επαγγελματικά ζητήματα ή για προτάσεις λύσεων σε μικρά καθημερινά ζητήματα που θα μπορούσαν να απαλύνουν έστω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι κλήσεις σε απολογία προς στρατιωτικούς που αρθρογραφούν στο διαδίκτυο για αμιγώς επαγγελματικά ζητήματα πέφτουν βροχή με την αιτιολογία ότι όλα αυτά θα πρέπει να προωθούνται προς την εκνευριστικά σιωπηλή ιεραρχία.


Η προσήλωση του Α/ΓΕΕΘΑ χωρίς ούτε μία απλή αναφορά στις επιπτώσεις που έχει στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι δεδομένο ότι θα παρατείνει την παραμονή του στη θέση του και πιθανότατα θα αποτελέσει και “διαβατήριο” για την τοποθέτησή του σε θέση του εξωτερικού όταν θα αποστρατευθεί.

Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η θητεία Κωσταράκου από δω και πέρα και μέχρι το τέλος της θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Αυτά που έρχονται όπως λένε οι πληροφορίες και δείχνει η λογική δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η καταιγίδα είναι ακόμη μπροστά.









Πηγή:onalert.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά