Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την τελετή ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη‏


«Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μια ατμόσφαιρα περηφάνιας επέδωσα τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες της ΣΣΑΣ. Τα ξίφη είναι σύμβολα τιμής και θυσίας για τα νέα αυτά παιδιά που αποφάσισαν να ενταχθούν στις τάξεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μαζί με την ευχή μας να έχουν υγεία και δύναμη, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος να κρατάμε ψηλά το φρόνημα, να δυναμώνουμε την ψυχή μας, να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ενότητας, αλληλεγγύης και ομοψυχίας ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αυτό το μήνυμα εκπέμπουν διαχρονικά.

 

Μήνυμα ασφάλειας, ακεραιότητας για την πατρίδα μας, προάσπισης των ανώτερων και ευγενών αξιών που μας κληροδότησε η ιστορία μας, προάσπισης της ακεραιότητας της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας».

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, για την παρέλαση θα θέλατε να μας πείτε δυο κουβεντούλες;  Για τα άρματα…

 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με την δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας.  Χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας, δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού, αλλά και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Η πόλη αυτή, η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, αξίζει να ζει τέτοιες στιγμές. Και η απόφαση που πήρα φέτος, η παρέλαση να γίνει όπως αναλογεί στην ιστορική αυτή επέτειο, στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ανταποκρινόμενος στο βαθύτερο αίσθημα του ελληνικού λαού, είναι μια απόφαση που αγκάλιασε πάνω από όλα ο ελληνικός λαός. 




Και είμαι βέβαιος ότι οι Θεσσαλονικείς όχι μονάχα το δέχτηκαν με χαρά, αλλά και με τη μαζική παρουσία τους θα στείλουν το δικό τους μήνυμα προς όλους μας, προς την πολιτική τάξη της χώρας και προς την ελληνική κοινωνία. 




Μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας, με υψηλό το εθνικό μας φρόνημα, να αγωνιστούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έτσι ώστε η πατρίδα μας να βρει και πάλι την προοπτική, τον προσανατολισμό και το βηματισμό της.


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι ένας χώρος όπου υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της τιμής, των αξιών, της υπερηφάνειας. Τη Δευτέρα, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, θα ζήσουμε όμορφες στιγμές που θα θυμίζουν την ιστορία μας και θα δείχνουν δρόμους για το μέλλον.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά