Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)

 





ΠΡΟΣ   :                                                           Αρ. πρωτ. 15                                     Ως πίνακας αποδεκτών                Καλλιθέα, 03 Απριλίου 2024    ΚΟΙΝ    :  

 

ΘΕΜΑ  :   Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.)

 

            Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους αποστράτους και στους συνταξιούχους εν γένει, η απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων.

 

            Οι απόστρατοι δεν έχουμε κοντή μνήμη. Θυμόμαστε πολύ καλά τις υποσχέσεις  που δίδονται προεκλογικά και τις πράξεις που διαχρονικά πράττουν οι κυβερνήσεις μετεκλογικά, δέσμιες των αντιλαϊκών πολιτικών τους, που αντί να υπηρετούν στρέφονται κατά των συμφερόντων και των αναγκών των συνταξιούχων.

 

            Τον Σεπτέμβρη του 2022, ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Οικονομικών, στις εξαγγελίες τους στη Δ.Ε.Θ. ανακοίνωσαν με στόμφο τη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το φορολογικό έτος 2023.

 

            Τον Σεπτέμβρη του 2023, ο ίδιος πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. ανακοίνωσε όχι τη μόνιμη κατάργηση αλλά τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

 

            Τον Φλεβάρη του 2024, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπογράμμισε πως «… είναι σημαντικό η όποια προσαρμογή και εξομάλυνση της εισφοράς αλληλεγγύης να γίνει με όσο το δυνατό πιο δημοσιονομικό ουδέτερο τρόπο, προκειμένου να μη διαταραχθεί ούτε η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, αλλά ούτε και ο προϋπολογισμός του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) που αφορά σε χρήματα που προορίζονται για τη νέα γενιά…».

 

            Ήδη ο ΑΚΑΓΕ μετρά κεφάλαιο γύρω στα δεκατέσσερα δισεκατομμύρια (14.000.000.000) ευρώ, ενώ η νέα γενιά καλείται να εργαστεί, εάν βρει βέβαια δουλειά, δεκατρείς (13) ώρες ημερησίως, σε δύο (2) και (3) εργοδότες, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και σε συνθήκες γαλέρας. Δισεκατομμύρια ευρώ, από το υστέρημα του λαού μας, που δεν υπολογίζονται στα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συνυπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης, πέρα και έξω από οποιαδήποτε δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, διοχετεύονται για την αγορά οπλικών συστημάτων, που αντί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, προωθούνται σε στρατούς που διεξάγουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σφάζοντας άλλους λαούς.      

 

 

            Επειδή πλέον τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και η παραπλάνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί, απαιτούμε την άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ, ν.3863/2010 και 3865/2010).

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Τσουκαράκης Ανέστης

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ντίγκος Νικόλαος

6940471480

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά