Πρόσκληση, Αποκαλυπτήρια αναμνηστικών πλακετών ANZAC

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΙΩΝ SEBASTIANO VENIERO ΚΑΙ ΝΙΝΟ ΒΙΧΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
      Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 θα εορτασθεί στην Πύλο και τη Μεθώνη η μνήμη των πεσόντων των Ναυαγίων Nino Bixio και Sebastiano Veniero, και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των νέων μνημείων εις ανάμνηση των πεσόντων. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με παλλαϊκή συμμετοχή, καθορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 6η ΜΑΙΟΥ 2018

ΠΥΛΟΣ Ώρα 10.30 π.μ.:  Πέρας προσέλευσης Επισήμων στην πλατεία Νέστορος, έμπροσθεν του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των Πεσόντων στα Ναυάγια. Ώρα 10.55 π.μ.: Αποκαλυπτήρια μνημείου Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:  Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές.  Απαγγελία Ποιήματος αφιερωμένου στους πεσόντες, από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη, κ. Τζιμ Κλέιβεν.  Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των Πεσόντων.  Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων.  Πανηγυρικός της Ημέρας από την Ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Ηλιάνα Κονδυλοπούλου.  Πέρας πρώτης τελετής.

ΜΕΘΩΝΗ Ώρα 12.00 π.μ.:  Πέρας προσέλευσης Επισήμων στην πλατεία Γρηγορίου Επισκόπου, έμπροσθεν του μνημείου. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των πεσόντων στα Ναυάγια. Ώρα 12.30 π.μ.:  Αποκαλυπτήρια μνημείου Πεσόντων, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:  Κατάθεση Στεφάνων από τις Αρχές.  Απαγγελία Ποιήματος αφιερωμένου στους πεσόντες, από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη, κ. Τζιμ Κλέιβεν.  Τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των Πεσόντων.  Ανάκρουση του Εθνικών Ύμνων.  Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής αναμνηστικών πλακών για την Πύλο και τη Μεθώνη, κ. Τζιμ Κλέιβεν. Ώρα 13:00 π.μ.: Προβολή βίντεο στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης.  Πέρας δεύτερης τελετής.


Παρακαλούνται όπως ρυθμίσουν τα σχετικά με:     1) Την Επιμνημόσυνη Δέηση, οι Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγ. Νικολάου Μεθώνης.     2) Την τήρηση της Τάξεως μέσα και έξω από το Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.  Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο,  υπάλληλο του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά