Με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.
Σε... επικοινωνιακό σόου ενόψει και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, επιχειρεί να μετατρέψει η τουρκική κυβέρνηση την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Οπτικό υλικό που εξασφάλισε η εφημερίδα Milliyet, δείχνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους.
Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, όπου και εξετάστηκε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους, Selin Özel και Hakan Yalçıntuğ.
Ο Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».
Ο Δημήτρης Κούκλατζης από την πλευρά του κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ' όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. «Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να επιστρέψουν δίχως να συμβαίνει κάποιο επεισόδιο. Δεν λάβαμε εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι' αυτό και μένω έκπληκτος απ' όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.


Το δικαστήριο εκτίμησε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ισχυρά ύποπτοι για έγκλημα (δίχως να το κατονομάζει) και επικαλούμενο το γεγονός ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, σε συνδυασμό με τα γεγονότα που εξετάζονται, αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής τους.
Τα δύο πρώτα αιτήματα αποφυλάισης στις 5 και τις 27 Μαρτίου είχαν απορριφθεί με το ότι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.
Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου, που οι φαίνεται το πρόσωπο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς τις προηγούμενες φορές μεταφέρονταν με κουκούλες.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά