Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας στην Ελλάδα




Στις 20 και 21 Απριλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ιορδανίας, Lieutenant General Mahmoud A. Frihat, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Η επίσημη τελετή υποδοχής του Lieutenant General Mahmoud A. Frihat έλαβε χώρα την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”.


Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, το προσφυγικό και η υφιστάμενη, διαρκώς βελτιούμενη, διμερής στρατιωτική συνεργασία και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων, καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:
Το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας.
Οι Ελληνικές ΕΔ προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα αμυντικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Η ευρεία συμμετοχή προσωπικού των ΕΔ της Ιορδανίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνικών ΕΔ (Παραγωγικές Σχολές, ΚΕΝΑΠ, ΠΚΕΕΥΕ) καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Η συνέχιση της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας, σε διμερές ή τριμερές επίπεδο με τη συμμετοχή και της Κύπρου, καθώς και σε συμμαχικό επίπεδο μέσω της πρωτοβουλίας του Μεσογειακού Διαλόγου (NATO’s Mediterranean Dialogue partnership) θα προάγει περαιτέρω το ήδη υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Οι Τουρκικές ΕΔ επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές ΕΔ.


Ο Lieutenant General Mahmoud A. Frihat κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επιπρόσθετα για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας.


Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ο Ιορδανός Αρχηγός θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά