Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ WHEELING2HELP 2

Το Wheeling2help είναι πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.
Δεν ανήκουν σε κάποια ανθρωπιστική ή άλλη οργάνωση, απλά τους αρέσουν τα ταξίδια και ταυτόχρονα προσπαθούν να βοηθούν τον κόσμο, έχοντας ως moto το  Dream.Travel.Live (το Blog τους είναι www.dreamtravelive.com).
Έχουν διασχίσει την Αφρική από το Κέιπ Τάουν μέχρι και το Κάιρο με μέσα μαζικής μεταφοράς, γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ και προσφέροντας εθελοντική δράση σε αρκετά μέρη με χρήματα που συγκέντρωσαν από 3 διαδικτυακές καμπάνιες. Μαζεύοντας περίπου $20,000 βοήθησαν ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική και στην Αιθιοπία, εξόπλισαν και έβαψαν ιατρείο στην Τανζανία, έχτισαν σχολική αίθουσα, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά σε σχολείο στην Κένυα, και τέλος και πιο σημαντικό, έχτισαν πηγάδι σε χωριό στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 κατοίκους.
Το ντοκιμαντέρ αυτού του ταξιδιού ονομάζεται ''AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική, προσφέροντας  3.000 χαμόγελα'', και προβλήθηκε με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και μπορείτε να το δείτε στο youtube  https://www.youtube.com/watch?v=l9rU-MWhbcM.
Πριν 8 περίπου μήνες διοργάνωσαν το Wheeling2help. Έκαναν με το ποδήλατο τη διαδρομή από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.654 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο του συλλόγου «Φλόγα». Παράλληλα διοργάνωσαν και διάφορες εκδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις από τις οποίες περνούσαν.
Στις αρχές Ιουνίου επέστρεψαν από το Asia Quest, ένα 6μηνο οδοιπορικό στη ΝΑ Ασία πάλι με ανθρωπιστικές δράσεις! Συγκέντρωσαν περίπου $15.000, έκαναν  ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ στο Νεπάλ, όπου βοήθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, και επίσης έχτισαν δυο σχολικές αίθουσες
σε Καμπότζη και Βιετνάμ.
Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που ετοιμάζουν στην Ελλάδα είναι το Wheeling2help vol.II (7/9 - 9/10). Θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία. Θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ.
Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα τρέχει και μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστούν 100 αμαξίδια που  θα μοιραστούν από 5 σε κάθε πόλη που θα περάσουν. Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η επιλογή και η παραγγελία των αμαξιδίων έχει ήδη γίνει. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα, θα διατεθούν στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα.
Τα αμαξίδια θα παραδίνονται στις πόλεις από τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μια από αυτές. Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε κάθε πόλη. Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.




  

 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
 
Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)
6937348052
Ο Γενικός Γραμματέας
 
Απόστολος Μαρκοστάμος
Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά