Οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των μισθών συντάξεων και το ειδικό μισθολόγιο

Οι τρεις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια



    1.  Στο τελευταίο στάδιο, της σύνταξής τους, βρίσκονται τα σχέδια νόμου που αφορούν, το νέο ειδικό μισθολόγιο και την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ε.ε. και ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  
    2.  Μετά από τις προτάσεις και τις ασφυκτικές πιέσεις, του ΥΠΕΘΑ και την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, το ΥΠ.ΟΙΚ.(κ. Χουλιαράκης), αποδέχθηκε το δεδομένο ότι, δεν μπορεί να νομοθετεί και να αποφασίζει κατά το δοκούν, σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και Σ.Α., και ανέκρουσε πρύμναν, τόσο στο θέμα, του νέου ειδικού μισθολογίου όσο στο θέμα,της αποκατάστασης των μισθών και συντάξεων, αποδεχόμενος την ιδιαιτερότητα και τις δυσκολίες, του λειτουργήματος που ασκούν οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. καθώς επίσης ότι, ένα Κράτος δικαίου, θα πρέπει να εφαρμόζει πιστά τις αμετάκλητες τελεσίδικες αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας και είναι ανεξάρτητο του γεγονότος ότι, οι αντισυνταγματικές, παράνομες, στοχευμένες και εκ προθέσεως μειώσεις που επιβλήθηκαναπό την  προηγούμενη Κυβέρνηση. 

   3.  Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι οι παρακάτω:
        >.  Παραμένουν στενά συνδεδεμένες οι συντάξεις των ε.α. με τις αποδοχές των ε.ε. στελεχών.
        >.  Δεν θα γίνει καμιά μείωση, στις αποδοχές των ε.ε. στελεχών και καθ΄επέκταση και στους αποστράτους.
        >.  Θα εφαρμοσθούν πιστά οι αποφάσεις του ΣτΕ, με αποτέλεσμα οι μισθοί και οι συντάξεις, να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
        >.  Θα υπάρξει σταδιακή επιστροφή των αναδρομικών και μόνο σε όσους έχουν προβεί σε άσκηση ένδικων μέσων.  Η σταδιακή επιστροφή, θα εξαρτηθεί, από την ημερομηνία του πρωτοκόλλου, που έχει η κατάθεση της αγωγής ή της έφεσης, που έχουν υποβάλει οι ε.ε. και ε.α συνάδελφοι.

    4. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν προβεί στην κατάθεση αγωγής ή έφεσης μπορούν και τώρα να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας όμως ότι ήδη έχουν απολέσει,ένα μέρος από τα αναδρομικά τους. 
Το καλύτερο βεβαίως σενάριο θα είναι, η Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να εφαρμόσει πιστά, για όλους την απόφαση του ΣτΕ, καταθέτοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αποκαθιστά, τους μισθούς και τις συντάξεις, χωρίς καμιά εξαίρεση. 
Το ευχόμαστε ολόψυχα αν και το βλέπουμε πολύ δύσκολο και αυτό γιατί ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν ασκήσει αγωγή ή έφεση, είναι μικρός και καθ΄επέκταση και το χρηματικό ποσό που θα επιστραφεί, θα είναι ανάλογο και η Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι, εφαρμόζει πιστά με το γράμμα του νόμου, εφαρμόζει ότι ακριβώς προβλέπεται.

http://eaasartas.blogspot.gr/2016/08/blog-post_225.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά